Gündem
  • 14.11.2009 16:41

ERDOĞAN: ÇATIŞMA LOBİSİNE RAĞMEN KARARLIYIZ, ÇÖZECEĞİZ

MALATYA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Biz kararlılığımızı milletimizden alıyoruz. Öyleyse çözeceğiz. Hırçın, iftiracı, engelleyen muhalefete rağmen çözeceğiz. İstismarcılara rağmen, çatışma lobisine rağmen, yangına körükle gidenlere, ateşe ateş taşıyanlara, benzin taşıyanlara rağmen çözeceğiz. Biz buna inanarak yola çıktık Allah'ın izniyle de bu yoldan dönmeyeceğiz'' dedi.
Erdoğan, Beydağı Ağaçlandırma Projesi ve Malatyapark Alışveriş Merkezi ortak açılış töreninde yaptığı konuşmada, milletin yararına çözüm atılımlarına devam edeceklerini ifade etti. Erdoğan, ''Bu problemleri de çözerek çok daha iyisini başaracağız, yeter ki sizlerin desteği arkamızda olsun, yeter ki hayır dualarınız arkamızda olsun. Barış içinde, kardeşlik içinde, dostluk ve dayanışma içinde müreffeh Türkiye'yi kuracağız'' dedi.
Güçlerini milletten aldıklarına işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:
''Cesaretimizi tarihimizden alıyoruz. Biz ilhamımızı Anadolu'yu kardeşlik yurdu yapan ulularımızdan alıyoruz. Biz kararlılığımızı sizlerden, aziz milletimizden alıyoruz. Öyleyse çözeceğiz. Hırçın, iftiracı, engelleyen muhalefete rağmen çözeceğiz. İstismarcılara rağmen, çatışma lobisine rağmen, yangına körükle gidenlere, ateşe ateş taşıyanlara, benzin taşıyanlara rağmen çözeceğiz. Biz buna inanarak yola çıktık Allah'ın izniyle de bu yoldan dönmeyeceğiz.''
Erdoğan, bazı medya kuruluşlarının sürece ilişkin yaklaşımını da eleştirdi. erek, ''Bir takım medya kuruluşları, sinsi sinsi bu kardeşlik sürecinin altını oymanın gayreti içerisindeler, gösterdikleri görüntülerle yaptıkları yalan haberlerle çizdikleri olumsuz tablolarla süreci baltalamanın çabası içindeler. Benim milletim bu istismarcılara boyun eğmeyecek. Benim milletim bu istismarcılara prim vermeyecek. Biz kardeşliğimizi pekiştirmek için çalışmaya devam edeceğiz'' dedi.
Erdoğan, ''25 yılda terörün lobisi ve piyasasının oluştuğunu'' ifade ederek, ''Bu kanlı piyasada şu anda ekmek yiyenler var. Bu kanlı pazardan rant devşirenler var. Bu kanlı sektörden kendilerine siyasi çıkar sağlayanlar var'' dedi.
Türkiye'nin dün tarihi günlerinden birini yaşadığını vurgulayan Erdoğan, 13 Kasımın Türkiye için bir milat olduğunu ifade etti. Başbakan Erdoğan, ''13 Kasım tarihi birliğimiz için, beraberliğimiz için, kardeşliğimiz için, dayanışma için, büyük Türkiye için bir dönüm noktasıdır'' dedi.
Türkiye'nin büyük bir devlet, Türk milletinin de büyük bir millet olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:
''Tarihimizde hiçbir zaman teröristlerle bölücülerle asilerle pazarlık yapmadık, bundan sonra da asla yapmayız. Bu ülkenin hiçbir şerefli hükümeti hukuk önünde mahkum olmuş suçlularla masaya oturmamıştır, bundan sonra da oturmaz, oturamaz. Bu ülkenin sınırları, bu ülkenin demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti, bu ülkenin İstiklal Marşı, bu ülkenin bayrağı, bu ülkenin devleti, hiç kimse tarafından tartışma konusu yapılamaz. Bu ülkenin aziz şehitlerine hiç kimse saygısızlık yapamaz. Bunu yapanlar önce karşılarında beni ve partimi bulurlar.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 14:02

İLGİLİ HABERLER