Gündem
  • 31.8.2024 16:47

Filistin yanlısı protestocular Kamala'nın konuşmasını böyle yarıda kestirdiler

Kamala Harris'in konuşması Gürcistan mitinginde Gazze protestocusu tarafından kesildi

Harris, 'Başkan ve ben İsrail ile Hamas arasında ateşkes anlaşması sağlamak için gece gündüz çalışıyoruz' şeklindeki tipik cevabıyla karşılık verdi.

Gazze yanlısı protestocular, Gürcistan'daki bir miting sırasında Kamala Harris'in konuşmasını böldüler. Başkan yardımcısı, Joe Biden ile birlikte Gazze ve İsrail arasında ateşkes sağlamak için çalıştıklarını söyledi .

Harris, Demokrat Ulusal Kongresi'nden sonra kazandığı ivmeyi ve Georgia ile diğer kararsız eyaletlerdeki çoklu anketlerdeki farkı kapatmasını değerlendirmek amacıyla Güney Georgia'da düzenlenen bir mitingde konuştu .

Harris, protestocular onu kesmeye başladığında standart seçim konuşmasını yaptı.

"Herkesin bir hakkı var ve sesleri duyulmalı," dedi izleyicilere. "Şu anda konuşuyorum, ancak konu hakkında şunu söyleyeceğim, başkan ve ben gece gündüz çalışıyoruz. Bir rehine anlaşması yapmalı ve hemen ateşkes sağlamalıyız."

Harris, 7 Ekim'de Hamas'ın Gazze'de 1.200 kişiyi öldürüp 251 kişiyi rehin almasıyla sonuçlanan ani saldırının ardından, kendisinin ve Başkan Joe Biden'ın İsrail'e verdiği desteği eleştiren kişilerin gösterileriyle karşı karşıya kaldı.

Harris, bu ayın başlarında Detroit'te düzenlenen bir mitingde, " Kamala Kamala, saklanamazsın, soykırıma oy vermeyeceğiz " diye slogan atan muhaliflere sert bir şekilde yanıt verdi.

"Donald Trump'ın kazanmasını istiyorsanız, bunu söyleyin. Aksi takdirde ben konuşuyorum," dedi göstericilere.

Daha sonra Arizona'nın Glendale kentinde düzenlediği mitingde, yönetimin İsrail ile Hamas arasında ateşkes istediğini söyledi.

"Şimdi zamanı," dedi. "Ve başkan ve ben, o ateşkes anlaşmasını tamamlamak ve rehineleri eve getirmek için her gün gece gündüz çalışıyoruz."

Geçtiğimiz haftaki Demokrat Ulusal Kongresi sırasında, Michigan, Minnesota ve diğer yerlerdeki seçmenleri temsil eden ve ön seçimlerde "kararsız" oy kullanan birçok delege, Harris'in ateşkes çağrısı yapması ve İsrail'e silah göndermeyi bırakması için baskı yaptı; ancak Harris bunu kabul etmedi . Daha sonra, Gazze yanlısı aktivistler kongrede Filistinli-Amerikalı bir konuşmacı için baskı yaptı; ancak bu gerçekleşmedi .

Harris, Demokratların cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul ettiği sırada yaptığı konuşmada Filistinlilerin yaşadığı acılara değindi.

Chicago'da "Çok sayıda masum hayat kaybedildi," dedi. "Çaresiz, aç insanlar tekrar tekrar güvenlik için kaçıyor. Acının boyutu yürek parçalayıcı."

Harris, aynı zamanda Georgia'da kampanya yürüten ve daha önce eleştirdiği Georgia Valisi Brian Kemp ile birlikte bir bağış toplama etkinliği düzenleyecek olan Trump'a yönelik saldırılara da yoğunlaştı.

Harris ayrıca bu gece Demokrat Parti'nin zirvesine tırmanmasının ardından ilk kez Minnesota valisi olan aday arkadaşı Tim Walz ile röportaj yapacak.

Güncellenme Tarihi : 31.8.2024 17:00

İLGİLİ HABERLER