Gündem
  • 9.10.2004 03:25

FLAŞ GELİŞME!.. SEDAT PEKER SERBEST BIRAKILDI...

FUNDA KESKİN
İSTANBUL - Sedat Peker ve ağabeyi Atilla Peker'in de aralarında bulunduğu 24 kişinin tamamı, sevk edildikleri 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki sorgularının ardından serbest bırakıldı.
Sedat Peker, 4422 sayılı kanun uyarınca "Çıkar amaçlı suç örgütüne liderlik yapmak", "Sahte evrak düzenlemek" ve "Gasp", aralarında ağabeyi Atilla Peker'in de bulunduğu 23 kişi de aynı kanun uyarınca "Çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak" suçlarından mahkemeye sevk edilmişti.
Mahkemeye çıkarılan sanıklar, 'Balıkesir'deki bir maden ocağı sahibinin ölümle tehdit edilerek maden ocağına el konulması', 'Yusuf Altay'ın kaçırılması ve darp edilmesi' ve 'Şanlıurfa'da silahlı çatışmaya karışan bir şahsa yardımcı olunarak adli makamların yanıltılması' iddialarıyla ilgili olarak sorgulandılar.
Sedat Peker, savcılık ve mahkemedeki sorgularında kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Peker, Cumhuriyet Savcısı Selim Berna Altay'a verdiği ifadede "Emniyet bana komplo düzenledi. Beni biri Emniyet Amiri, iki kişi sorguladı. Ben bu kişiler hakkında daha önce Fatih Adliyesi'ne suç duyurusunda bulunmuştum. Otoparkçılardan ve değnekçilerden para aldığım söyleniyor. Bir arabanın otopark ücreti 3 milyon. Ben bu adamlardan nasıl haraç alayım? Bu çok komik. Ayrıca Balıkesir'deki arazilerden bahsediliyor. Ben buralara mühendis gönderdim. Satın alacaktım, sora vazgeçtim. Hakkımdaki hiçbir iddiayı kabul etmiyorum" dedi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:03

İLGİLİ HABERLER