Dünya
  • 23.4.2006 13:15

GENELEV DUVARINA TEVHİD BAYRAĞI

RECEP KAHVECİOĞLU
KÖLN - Almanya'nın Köln şehrinde Avrupa'nın en büyük genelevi olarak bilinen 'Pascha'nın duvarına, Kelime-i Tevhid yazılı Suudi Arabistan bayrağı asıldı.
Genelevin duvarına üzerinde Kelime-i Tevhid yazılı Suudi Arabistan bayrağının bir hafta önce asıldığı öğrenilirken; durumdan rahatsızlık duyan Müslüman cemaatten bir temsilci, genelev yetkilileriyle bayrağın dün saat 17.00'ye kadar indirilmesi konusunda anlaştı. Fakat bayrak inmeyince Köln'de yaşayan Müslümanlar, öfkeli şekilde olay yerine gelerek tekbirlerle olayı protesto etti. Bunun üzerine genelevin duvarına Dünya Şampiyonası'na katılacak tüm ülkelerin bayraklarını astıklarını belirten genelev yetkilileri, Suudi Arabistan bayrağını herhangi bir kasıtla asmadıklarını iddia etti. Yetkililer saat 22.30 sularında özel bir araç getirterek Suudi Arabistan ve İran bayraklarını duvardan kaldırdı. Bayrağın kaldırılmasının ardından vatandaşlar olaysız dağıldı.
İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Fatih B. adlı gurbetçimiz, "Tevhid bayrağını buraya astılar. Bunu doğru bulmuyoruz. Bu sadece Almanya'da yaşayan Müslüman halkı değil, tüm İslam lemini ilgilendiriyor. Protesto yapmaktaki amacımız bu bayrakları buradan indirtmekti ve bunu başardık" dedi.
Yasin A. İsimli Türk ise, "Daha önceleri karikatür krizi, tuvalet kağıdının üzerine Türk bayrağının çizilmesi gibi hakaretlerle karşılaştık. Burada da Kelime-i Tevhid yazılı Suudi Arabistan bayrağını genelevin duvarına asarak yine Müslümanlara karşı bir tavır takınıyorlar. Bunu görüp de müdahale etmeyen kişilerin inancından şüphe ederim" şeklinde konuştu.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 07:18

İLGİLİ HABERLER