Gündem
  • 18.10.2024 00:18

Hizbullah, bir günde ikinci İsrail İHA'sını düşürdü

Hizbullah, bir günde ikinci İsrail İHA'sını düşürdüğünü söyledi

Hizbullah Salı günü ikinci bir İsrail İHA'sını düşürdüğünü ve bunun İsrail toprakları üzerinde "yanarken" görüldüğünü duyurdu.

Hizbullah, Salı günü grubun "hava savunma birliklerinin ikinci bir İsrail Hermes 450 insansız hava aracını düşürdüğünü" ve "işgal altındaki Filistin semalarında yanarken görüldüğünü" söyledi.

Hamas'ın Cebaliye'deki pusu: İsrail askerleri yıkıcı saldırıya uğradı

Hamas'ın İzzeddin el-Kassam Tugayları, Al Jazeera'ya göre 10 Ekim 2024'te Gazze'nin Cebeliye kampının doğusunda bir İsrail motorlu ordu taburuna pusu kurdu. El-Kassam'ın 14 Ekim'de İsrail askeri ciplerini harap eden ve çok sayıda insanı öldüren iyi icra edilmiş saldırının videosu viral oldu.

Film, doğruluğu ve öngörüsü nedeniyle sosyal medyada övgü topladı. Bir yorumcu, "Talihsizlikler asla tek başına gelmez" dedi ve önceki gün Hizbullah'ın güney Hayfa askeri üssüne düzenlediği ve dört İsrail askerini öldürüp 67 kişiyi yaralayan drone saldırısına atıfta bulundu.

Videoya göre El-Kassam artık tanklar yerine askeri cipleri hedef alıyor. Analistler ciplerin İsrailli yetkilileri taşıdığını ve bu nedenle paralı askerlerden daha iyi bir stratejik hedef olduğunu belirtti. Cipler tanklardan daha az koruma sağlıyor, bu nedenle İsrail askerleri vurulduğunda daha fazla acı çekiyor.

El-Kassam militanları, İsrail insansız hava araçları tarafından görülmeden enkazdan çıkarak pusu kurdu. Sosyal medya kullanıcılarına göre, abluka ve İsrail bombalamalarına rağmen Hamas direnmeye devam ediyor. El-Kassam'ın savaştan zarar görmüş Gazze'deki operasyonel becerileri pusuda gösterildi.

Güncellenme Tarihi : 18.10.2024 00:21

İLGİLİ HABERLER