Gündem
  • 17.10.2024 23:09

İsrail : Diş kayıtları ve DNA testi ile Sinwar'ın öldürüldüğünü kesinleştirdik

İsrail Savunma Kuvvetleri, Perşembe günü yayınladığı bir bildiriyle Hamas lideri Yahya Sinwar'ın şehit edildiğini doğruladı.Konuya yakın bir kaynak, İsrail'in Hamas lideri Yahya Sinwar'ın ilk DNA testine göre öldüğünü Amerikalı yetkililere doğruladığını söyledi.

Sinwar, İsrail ordusuna göre Çarşamba günü şehit edildi…

İsrail Savunma Kuvvetleri, Hamas lideri Yahya Sinwar'ın "bir yıllık takip" sonrasında Çarşamba günü öldürüldüğünü bildirdi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Perşembe günü yayınladığı açıklamada, "Son haftalarda, Güney Komutanlığı komutası altındaki İsrail Savunma Kuvvetleri ve (İsrail Güvenlik Ajansı) güçleri, İsrail Savunma Kuvvetleri ve ISA'nın Hamas'ın üst düzey üyelerinin şüpheli yerlerini gösteren istihbaratının ardından Güney Gazze Şeridi'nde faaliyet gösteriyor" dedi.

“Bölgede görev yapan 828. Tugay'ın (Bislach) IDF askerleri üç teröristi tespit edip ortadan kaldırdı. Cesedin teşhis süreci tamamlandıktan sonra Yahya Sinwar'ın ortadan kaldırıldığı doğrulanabilir,” diye ekledi.

Konuya yakın iki İsrailli kaynak, daha önce CNN'e yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin rutin bir askeri operasyon sırasında Sinwar'la karşılaştığını belirtmişti.

İsrail polisi sözcüsü, DNA testlerinin Sinwar'ın öldürüldüğünü doğruladığını söyledi

CNN'den Eugenia Yosef ve Catherine Nicholls'tan

İsrail polisi tarafından yapılan DNA testleri sonucunda, Gazze'de İsrail operasyonunda öldürülen bir kişinin cesedinin Hamas lideri Yahya Sinwar'a ait olduğu belirlendi.

İsrail polisi sözcüsü, "Polisin adli tıp birimi, Yahya Sinwar'ın doğrulanan kimliğiyle eşleşen bir DNA testi buldu" dedi.

 



 

 


 

Güncellenme Tarihi : 17.10.2024 22:18

İLGİLİ HABERLER