Gündem
  • 4.10.2024 11:21

Hizbullah, Güney Lübnan'da İsrail güçlerine ikinci kez pusu kurdu

Yedioth Ahronoth, Hizbullah'a bağlı Rıdvan güçlerinin, güney Lübnan'daki aynı bölgede sekiz askerin ölümü üzerine ikinci kez İsrail askerlerine pusu kurduğunu ve yedi askerin ağır yaralandığını bildirdi. 

Yaralı askerler acil müdahale için hastanelere kaldırıldı.

Bu arada, Güney Lübnan'dan Celile'deki İsrail hedeflerine onlarca roket atılırken, Nehariya, Akka ve diğer kuzey İsrail kasabalarında sirenler çaldı.

Nahariya açıklarında bazı uçakların yakalandığı ve yoğun füze saldırılarının Nahariya, Akka ve çevresine isabet ettiği bildirildi.

El-Mayadin televizyonu, Güney Lübnan'da Hizbullah militanlarıyla çok eksenli şiddetli çatışmalarda 80'den fazla İsrailli subay ve askerin öldüğünü veya yaralandığını bildirdi.

 Ayrıca devam eden çatışmalarda yaklaşık beş İsrail Merkava tankı da imha edildi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan-İsrail sınırında Hizbullah militanlarıyla yaşanan yoğun çatışmalarda onlarca İsrailli subay ve askerin öldüğünü veya yaralandığını kabul etti. 

IDF, Güney Lübnan'daki çatışmalar sırasında sekiz İsrailli subay ve askerin öldüğünü ve yedisinin yaralandığını, bunlardan ikisinin ağır olduğunu kabul etti. Ölenler arasında üç binbaşı ve iki yüzbaşı vardı.  

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan duyuru kapsamında Kayseri'de üretim yapan Başyazıcıoğlu Et ve Gıda Sanayi tarafından satışa sunulan Başyazıcı markalı 270 parti no'lu evlik dana sucuk içeriğinde baş eti tespit edildiği açıklandı.

Enfa Bal tarafından üretilen Aytaç Süzme Balı ürününün Yıldız Holding'e ait Seç mağazalarında "İyi marka, Akıllı seçim" sloganıyla satıldığı anlaşıldı. Aytaç markalı süzme çiçek balının 202202003 no'lu partisi taklit ve tağşiş listesinde yer alıyor.

Daha önce A101 mağazalarında düşük fiyatlarla satılan ve Enfa Bal firması tarafından üretilen Birtat markalı ürünlerle ilgili analiz çağrısı yapmıştık. Söz konusu firma bugün yayınlanan taklit ve tağşiş listesinde Balye ve Aytaç markalı ballarla yer aldı.

Güncellenme Tarihi : 4.10.2024 11:37

İLGİLİ HABERLER