Dünya
  • 24.8.2006 12:35

HİZBULLAH'TAN ŞARTLI UYUM

BEYRUT - Hizbullah, İsrail'e karşı Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kabul edilen ateşkese bağlı kalacağını bildirdi. Örgüt, İsrail tarafından ateşkesin ihlal edilmesine ise karşılık vereceği uyarısında bulundu.
Hizbullah mensubu Lübnan Milletvekili Muhammed Raad, "Direniş (Hizbullah), tam ateşkes sağlanıncaya kadar çatışmaları kesmeye kararlıdır" dedi. Raad, Hizbullah ve Lübnan ordusunun İsrail tarafından ateşkesin ihlal edilmesi durumunda saldırılara karşılık vermeye karar verebileceğini söyledi.
Lübnan Savunma Bakanı İlyas Murr da pazar günü yaptığı açıklamada Hizbullah'ın 14 Ağustos tarihli ateşkese bağlı olduğunu ifade etmiş ve İsrail'e füze atanların vatan hainliğiyle yargılanacakları uyarısında bulunmuştu. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:55

İLGİLİ HABERLER