Dünya
  • 24.8.2006 12:55

İRAN'DAN TÜRKİYE'DEKİ TÜRBANLI ÖĞRENCİLERE ÖZEL ÇAĞRI

İran, dünyadaki türbanlı öğrencilerin, eğitimlerini sürdürebilmeleri için özel bir fon ayırdığını duyurdu.

İran Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanlığı, türban taktıkları için eğitimlerini sürdürme sorunuyla karşılaşan öğrencilere, resmi davette bulundu. Davetin gerekçesi ise Müslümanların haklarını Batılı yaşam biçimlerine karşı korumak olarak açıklandı.

Bu gerekçeyle, eğitimlerini İran'da sürdürmek isteyen öğrencilere burs verilecek. Davette, Türkiye ve Fransa özellikle vurgulanıyor. İran, Lübnan'daki savaşta eğitimlerine ara vermek zorunda kalan öğrencilere de burs önerdi.

Bu hamleler, uranyum zenginleştirme çalışmaları sebebiyle Batı dünyası ile gerginlik yaşayan İran'ın bölgede etkinliğini arttırma çabası olarak yorumlanıyor.

(cnntürk)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:55

İLGİLİ HABERLER