Dünya
  • 15.11.2004 00:11

HOLLANDA BAŞBAKANI'NDAN CAMİ ZİYARETİ...

ZEKİ ŞAHİN -OSMAN SAKA
EİNDHOVEN - Hollanda'nın Eindhoven yakınlarındaki Fatih Camii'ni ziyaret eden Hollanda Başbakanı Jan Peter Balkanende, cemaatle bayramlaşıp, moral verdi.
Hollanda'da yaşayan Müslümanlar, bayram namazı dolayısıyla camilere akın edip, son günlerde camilere yönelik saldırıların son bulması için dua ettiler. Son zamanlarda camilere yönelik saldırılar nedeniyle gerginleşen ortamı sakinleştirmek için bir adım Hollanda Başbakanı Jan Peter Balkanende'den geldi. Fatih Camii'ne gelerek Müslümanlar'la sohbet eden Balkanende, Müslümanlar'ın saldırılar karşısında gösterdikleri olgunluk sebebiyle teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.
Balkanende, yaptığı açıklamada, herkesi sağduyulu olmaya davet aderek, "Şu bilinmeli ki; Hollanda'daki yabancılar kesinlikle ve kesinlikle yalnız değiller. Hollanda Başbakanı olarak kendilerinin yanındayım. Şiddet kullanıp bir yere varacaklarını zannedenler yanılgı içerisindeler. Uzun süren dostluğumuzu üç beş çapulcunun bozmasına müsaade etmeyiz. Bu beklenti içerisinde olanlar yanıldıklarını görecekler. Barış dururken huzursuzluk çıkarmak anlamsız" dedi.
Beraberindeki heyet ile Fatih Camii'nin içerisine girip camiyi yakından inceleyen ve Din Hizmetleri Müşaviri'nden bilgi alan Balkanende, "İnsanları anlamak çok zor. Böyle kıymetli yerleri niçin kundaklarlar anlamış değilim" diye konuştu.
Hollanda Başbakanı'na incelemeleri sırasında şeker ve lokum ikram edildi. Balkenende, bir saat süren ziyareti sonrasında Müslümanlar'ın sevgi gösterileriyle uğurlandı.
Başbakanı cami girişinde karşılayan Deventer Başkonsolosumuz Orhan Ertuğruloğlu, Başbakan'a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, "Zor günlerin yaşandığı ve vatandaşlarımızın tedirgin olduğu bir dönemde bayramlaşmak için aramıza katılan Başbakan'a müteşekkiriz. Kendisini göstermiş olduğu bu üstün davranış sebebiyle tebrik ediyoruz. Her ülke zaman zaman böyle sıkıntılı dönemler yaşayabilir. Buradaki Müslüman kardeşlerimiz sakın tahriklere kapılmasın" dedi.
Din Hizmetleri Müşaviri Yusuf Kalkan ise, "Hollanda hoşgörünün en üst düzeyde yaşandığı bir ülkedir. Şimdi çeşitli sıkıntılarla yüzyüze kalmıştır. Umarım bu sıkıntı en kısa sürede atlatılır. Vatandaşlarımız artık burada kalıcılar. Tahriklere kapılıp telafisi mümkün olmayan ve dostlukları zedeleyecek davranışlardan mutlaka uzak dursunlar. Bugün müminlerin bayramı. Hep birlikte insanlığın barışı için dua edelim" dedi.
Cami cemaati ise Başbakan'ın ziyaretinden çok memnun kaldıklarını belirtti.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:16

İLGİLİ HABERLER