Gündem
  • 29.11.2014 13:27

HPD'nin zincire vurulmuş çarşaflı kadın tepkisi

HDP, DBP ve KESK'in eyleminde çarşaf giydirilmiş kadınların zincirlerle bağlanarak bir erkeğin kölesi gibi gösterilmesine tepki yağdı. HDP'li Altan Tan da "Güneydoğu'da HDP'ye oy veren kadınların yarısı çarşaf giymekte, İslami değerlere karşı küçük düşürücü tavırlar asla kabul edilemez" dedi.
Demokratik Özgür Kadın Hareketi öncülüğünde; HDP, DBP, KESK ve bazı örgütler tarafından düzenlenen sözde kadına özgürlük eylemi, çarşaf üzerinden İslam’a hakaret eylemine dönüştü. Eylemde; çarşaf giydirilmiş kadınların zincirlerle bağlanarak bir erkeğin kölesi gibi gösterilmesi infiale yol açtı.

Yeni Akit'ten İsmail Uğur'un haberine göre, Özgür Kadın Hareketi öncülüğünde HDP, DBP, KESK ve bazı örgütler tarafından düzenlenen sözde kadına özgürlük eylemi, çarşaf üzerinden İslam’a hakaret eylemine dönüştü.


Eylemde; çarşaf giydirilmiş kadınların zincirlerle bağlanarak bir erkeğin kölesi gibi gösterilmesi infiale yol açtı. Gazetemizin sürmanşetten duyurduğu eyleme her kesimden tepki yağarken, eyleme katılan HDP’ye en ağır eleştiri, kendi milletvekili Altan Tan’dan geldi.

HDP’YE OY VEREN KADINLARIN YARISI ÇARŞAFLI

Yeni Akit'e konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, kendi parti teşkilatlarının katıldığı “çarşafa saldırı” eylemine sert tepki gösterdi. Tan, “Bugün Güneydoğu’da BDP’ye, HDP’ye oy veren kadınların en az yarısı çarşaf giytmektedir. İnsanların neyi giyecekleri, nasıl davranacakları kendi tercihleridir” dedi.

ÇARŞAFLI KADIN “KÖLE” OLARAK GÖSTERİLEMEZ

Altan Tan, “Yüzlerce yıldır Kürt kadınının tercihi olan çarşaf üzerinden tepeden inmeci bir modernleştirme mantığı ile çarşaf giyen kadınları köle olarak göstermek, mini etekli gezen ve bir otomobil reklamında bile pazarlanan kadınları özgür olarak tanımlamak doğru değildir. Kendi iradesiyle insanlar istediklerini giyebilirler.
Çarşaf üzerinden İslami değerlere karşı davranışlar ve küçük düşürücü tavırlar asla kabul edilemez. Kemalistler bunu yaptılar ve hiç iyi bir netice almadılar. Bundan sonra buna kalkışanlar da iyi bir netice alamazlar” ifadelerini kullandı.

YAPICIOĞLU: DİN DÜŞMANLIĞI YAPIYORLAR

Hür Dava Partisi (HüdaPar) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da, HDP ve ona yakın bazı dernek ve örgütlerin 25 Kasım’da gerçekleştirdiği “çarşafa saldırı” eylemlerini gazetemize değerlendirdi. HDP ve PKK etrafında kümelenen oluşumların dinsiz ve ailesiz bir toplum inşa etmeye yönelik amaç güttüklerine dikkat çeken Yapıcıoğlu, “HDP ve yandaşları, kendileri gibi düşünmeyen herkese düşmandırlar. ‘Toplumsal bir kâbustur, namus’ pankartı taşıyanlardan ahlaka ve inanca saygı göstermeleri beklenemez” dedi.

Yapıcıoğlu, HDP zihniyetinin “Sizin korkularınız Tanrı’yı yarattı, bizim cesaretimiz yok edecek” diyerek açıktan din düşmanlığı yaptığını dile getirerek, “Bunlar aile kurumunu yıkmaya çalışıyorlar. Eşcinselliği toplumda meşrulaştırma çabası içindeler. Bütün bunlara cüret edebilmeleri, toplumun tepkisizliğinden kaynaklanıyor. Bunların ideolojisinde ahlaksız ve hukuksuz bir toplum özlemi var. HDP ve yandaşlarının bu din düşmanı eylemlerine parti teşkilatlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız tepki gösterdi. Namusuna, inancına ve ahlakına sahip çıkmak isteyen herkes bu yapılan ahlaksız eylemlere tepki göstermelidir. Böyle din ve ahlak düşmanı bir eylemi lanetliyoruz. Bunlar bizi biz yapan bütün değerlere düşmandırlar. Onların özgürlükten anladıkları; vahşi hayvanlar gibi bir yaşam sürmek. 7 Ekim’de sokağa çıkarak insan avına çıktılar. Avcı ve toplayıcı toplumu bir anlamda gerçekleştirdiklerini düşünüyorlar. İnsan avlayan, kendi komşusunun malını yağmalayan barbarlar, Güneydoğu’da dinsiz ve marksist bir toplum inşa etmeye çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:00

İLGİLİ HABERLER