Asayiş
  • 22.3.2011 11:56

İLKOKUL ÖĞRENCİSİ YEĞENİNİ TACİZ EDEN AMCAYA 4.5 YIL!

Küçük kız ve ailesi ifade değiştirerek şikayetten vazgeçince, suçlamaları kabul etmeyen Murat B. kararın ardından tahliye edildi.
Olay, İlkadım İlçesi’nde geçen yıl Eylül ayında meydana geldi. İşsiz ve bekar olan Murat B. ağabeyi olan 36 yaşındaki S.B.’nin ilçenin Uzgu Mahallesi’ndeki evine giderek kalmaya başladı. Gece yarısı uyanan Murat B. iddiaya göre, ayrı odada yalnız yatan ilköğretim okulu 5’inci sınıf öğrencisi yeğeni İ. B.’nin yatağına girip elle tacizde bulundu. Bu sırada uyanan küçük kızın ağzını kapatarak, "Bunu kimseye anlatma. Eğer anlatırsan seni öldürürüm" diyerek tehdit ettiği ileri sürüldü. İ.B., olanları ailesine anlatamadı. Ancak 2 ay sonra sınıf öğretmeni çocuklardan unutamadıkları anılarını yazmalarını istedi. İ.B. de kompozisyon olarak amcasının kendisine yaptığı tacizi yazdı. Kompozisyonu okuyan öğretmen önce rehberlik öğretmeninden çocukla konuşmasını istedi. Ardından İ.B.’nin ailesi ve jandarmaya haber verdi. Kısa sürede yakalanan amca Murat B., sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
Samsun 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki son duruşmada Murat B., küçük kızın yalan söylediğini öne sürerek suçsuz olduğunu savunurken, "Kendisine kızıp bağırdığım için bana iftira atıyor. O benim öz yeğenim böyle bir şey yapmam. Kendisini gösterdiğim ilgiyi yanlış anlamış" diye konuştu. Duruşmaya katılan küçük kız ve ailesi de şikayetinden vazgeçerek İ.B.’nin kendisini seven amcasının davranışlarını yanlış anladığını söyledi.
Ancak mahkeme, İ.B’nin kompozisyonunda yazdıklarının ve öğretmenlerine olayın gerçeğini anlattığı belirterek, amca Murat B.’ye taciz suçundan 4.5 yıl hapis cezası verip, kararla birlikte dosyanın Yargıtay’a gidiş geliş süresini dikkate alıp tahliye etti.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 19:38

İLGİLİ HABERLER