Dünya
  • 23.4.2006 11:40

"IRAK HALKI, DÜNYAYA GÖSTERDİ Kİ ÖZGÜRLÜK KURBAN VERMEYE DEĞER"

CALIFORNIA - ABD Başkanı George W. Bush, Irak'ta yeni hükümetin kurulmasına yönelik çalışmaların 'ABD'yi daha da güvenli yapacağını' söyledi.
ABD Başkanı George W. Bush, Irak'ta yeni Başbakan adayının belirlenmesini hükümetin kurulmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendirdi.
Bush, "Irak'ta Başbakan adayı konusunda anlaşma, Irak halkının teröristlere meydan okuyarak oy kullanıp kendilerini yönetecek temsilcileri seçmelerinin bir göstergesidir. Azimli Iraklıların tarihi başarısı ABD'yi daha da güvenli yapacaktır" dedi.
Cevad El Maliki'nin Başbakan adayı seçilmesini, "Zafere giden büyük bir adım" olarak niteleyen Bush, yeni hükümetin tam anayasal yetki ile ülkeyi yöneteceğini söyledi.
Bush, "Yeni Irak hükümeti; teröristleri, direnişçileri bozguna uğratmak ve militanları kontrol etmek için güçlü bir Irak güvenlik gücünü konuşlandırmakla sorumludur. Irak hükümeti ülkenin güvenliğini sağlamayı üzerine alacak. Irak güvenlik gücü arttıkça, Amerikan güvenlik gücü azalacak. Irak halkı, dünyaya gösterdi ki, demokrasi beklemeye, özgürlük de kurban vermeye değer" dedi.
4 aylık siyasi bir çıkmazın ardından Irak'ta dün yeni Başbakan adayı olarak Cevad El Maliki seçilmişti. Maliki'nin 30 gün içinde tam dönemli yeni hükümeti kurması bekleniyor.

 

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 07:19

İLGİLİ HABERLER