Dünya
  • 23.4.2006 11:07

BUSH: "HİDROJEN, GELECEĞİN YAKITI OLACAK"

SACRAMENTO - Giderek yükselen petrol fiyatlarının kaygı yarattığı ABD'de Demokrat Partililer acil önlem çağrısı yaparken, Başkan George Bush, geleceğin yakıtının hidrojen olacağına inandığını söyledi.
     Bush, Sacramento'da otomobil üreticileri, enerji firmaları ve resmi kuruluşların temsilcilerinin katıldığı, "hidrojen yakıtlı araçların sivil kullanımını" konu alan bir toplantıda yaptığı konuşmada, "ABD, hidrojen yakıtlı otomobillerin yaygınlaştırılması konusunda daha çabuk hareket etmeli" dedi.
     Hidrojen yakıtlı araçların piyasada yaygınlaştırılması hem pahalı bir teknoloji olmasından, hem de benzin istasyonları sisteminin yerini alacak yeni bir istasyon sistemi gerektirmesinden ötürü, bugünkü koşullarda oldukça uzak gözüküyor. Buna karşın ABD'de, bu güçlüklerin aşılması için çalışmalar yapılıyor.
     Bush da konuşmasında, bu yöndeki araştırmaların hızlandırılabilmesi için yönetimin daha fazla kaynak ayıracağını belirterek, "Hidrojenin, geleceğin yakıtı olacağına inanıyorum. Hidrojenin, petrol ithalatına bağımlılığımızı büyük ölçüde azaltma potansiyeli var. Hem temiz bir yakıt, hem içeride üretilebilir, hem de geleceğe uzanan bir yol" dedi. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 07:19

İLGİLİ HABERLER