Dünya
  • 23.4.2006 11:04

NEW YORK'TA "ERMENİ YALANLARINA SON" MİTİNGİ

NEW YORK - New York'ta ''Ermeni Yalanlarına Son'' mitingi düzenlendi.
     "Ermeni toplumunu karalayıcı değil, Ermenilerin haksız-taraflı-çıkar amaçlı, tartışmaya bile kapattıkları suçlayıcı karalamalarını ve bunları destekleyenleri protesto, tarihle oynayanları protesto..." sloganıyla duyurulan miting, her yıl Ermenilerin protesto gösterilerine sahne olan New York'un ünlü Times Meydanı'nda yapıldı.
     Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) ve Genç Türkler Derneği'nin düzenlediği etkinliğe, başta Türkiye'nin New York Başkonsolosu Ömer Önhon, Türkiye'nin New York Kültür ve Turizm Ataşesi Meltem Önhon, Türkiye'nin New York Eğitim Ataşesi Şamil Öcal, Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliği Askeri Danışmanı Albay Metin Tokel olmak üzere, çok sayıda Türk ve Amerikalı katıldı.
     Türkiye'nin New York Başkonsolosu Ömer Önhon, "Bugünkü yürüyüş Türk toplumunun Ermenilerin Türkiye'ye karşı her zaman dile getirdikleri asılsız iddialara karşı gösterdikleri bir tepki. Türk toplumu milli konularda son derece hassas. Bu mitingi düzenlemek suretiyle Türk toplumunun sesinin duyurulmasını sağladılar. Türk görüşlerinin en azından anlatılmasına katkı sağladılar. Ben kendilerini kutluyorum ve bu mitingin başarılı geçeceğine inanıyorum" diye konuştu.
     Öte yandan, Times Meydanı'nın birkaç cadde aşağısında Ermeniler de küçük çaplı bir protesto gösterisi düzenlediler. Gösteriye yaklaşık 50 kişi katıldı. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 07:19

İLGİLİ HABERLER