Gündem
  • 27.3.2006 11:02

İŞLETMELER VE SANAYİ POLİTİKASINDA TARAMA TOPLANTISI BAŞLADI

BRÜKSEL - Türkiye-AB katılım müzakerelerinde 20. başlık olan işletmeler ve sanayi politikasıyla ilgili tanıtıcı tarama toplantısı başladı.
     AB Komisyonu'nda iki gün sürecek toplantıda, Türk heyetinin koordinatörlüğünü Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) yürütüyor.
     Toplantıda, AB Komisyonu İşletmeler Genel Müdürlüğü uzmanları, açık ve rekabetçi ortamda sanayi politikası, bölgesel sanayi işbirlikleri, Avrupa-Akdeniz Serbest Ticaret Bölgesi hazırlıkları, Lizbon Stratejisi, küreselleşen ekonomide Avrupa sanayisinin rekabet gücünün artırılması, rekabet gücünün ölçümü ve sıralanması gibi konularda topluluk müktesebatını anlatacak.
     Bu başlıkta, Türkiye'nin ilgili yasal düzenlemelerinin AB heyetine aktarılacağı ayrıntılı tarama toplantısıysa 4-5 mayısta yapılacak.
     İşletmeler ve sanayi politikası başlığında, Türkiye'nin özelleştirmeleri sürdürmesinden ve yatırım ortamını iyileştirmesinden memnuniyet duyan AB, bürokrasinin azaltılmasını, vergi sisteminin basitleştirilmesini ve KOBİ'lerin kredi imkanlarının artırılmasını talep ediyor.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:43

İLGİLİ HABERLER