
İsrail askeri birbirini vurdu, 2 ölü 3 asker komada
Yedioth Ahronoth, Gazze Şeridi'nde askerlerinin karıştığı bir operasyonel olayı ortaya koyuyor.
İbranice Yedioth Ahronoth gazetesi, Salı günü Gazze Şeridi'nde üç yedek askerin yaralanmasıyla sonuçlanan bir operasyonel olayı duyurdu.
Yedioth Ahronoth'a göre, Salı günü Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta bir askeri tesiste İsrail ordusuna ait bir el bombasının patlaması sonucu üç yedek asker yaralandı. Bunlardan ikisinin durumu kritik, üçüncüsünün ise durumu orta düzeydeydi.
Gazete, mühimmat patlamasında ağır yaralanan askerlerden birinin Güney Tugayı'na bağlı 7015. Tabur'da, diğer iki askerin ise Etzioni Tugayı'na bağlı 6408. Keşif Taburu'nda görev yaptığını ve ailelerine haber verildiğini açıkladı.
Pazartesi günü, Yahudi bayramı Sukkot'un arifesinde, Kiryat Arba'da bir İsrail askeri, sınır polisi olan meslektaşının kazara açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti. Yetkililer askeri tutukladı.
İsrail ordusu Salı öğleden sonra, ölen kişinin asker olduğunu duyurdu ve ailesine haber verildi. Olayın ardından Askeri Kriminal Polis ve Polis Soruşturma Dairesi tarafından ortak bir soruşturma başlatıldı.
İsrail polisi yanlışlıkla askeri vurup öldürdü
İsrail ordusu askerini yanlışlıkla silahla vurarak öldürdüğü düşünülen polisin gözaltı süresi beş gün uzatıldı
Kudüs Sulh Ceza Mahkemesi, pazartesi gecesi evinde silahını yanlışlıkla ateşleyerek bir İsrail askerini öldüren polis memurunun tutukluluk süresini beş gün uzattı.
Batı Şeria'daki El-Halil yakınlarındaki Kiryat Arba yerleşim yerindeki evinde izinli olan asker, polis memurunun silahının kazara ateş alması sonucu hayatını kaybetti.
Walla haber sitesine göre, polis memuru taksirle adam öldürme suçundan yargılanıyor.
Güncellenme Tarihi : 10.10.2025 23:45