Gündem
  • 11.8.2024 13:00

İsrail'de panik çıkartan SMS mesajları.. Hazırlıklarını yap, haftaya gömüleceksin

"Gelecek hafta gömüleceksiniz." İsim ve adres içeren kısa mesajlar İsraillileri ölümle tehdit ettikten sonra korkutuyor 


İbrani Kudüs Postası'nın cumartesi günü internet sitesine göre, İsrailliler telefonlarına, bilinmeyen kaynaklardan gelen ölüm tehditlerini içeren kısa mesajlar aldı; bu, İran'ın tehditleri ve sürpriz bir saldırı endişesi nedeniyle İsraillilerin yaşadığı gerginlik ve paniği artırdı. , 10 Ağustos 2024.

Web sitesine göre, mesajlarda alıcının tam adı ve adresi yer alıyor ve mesajın metninde şu ifadeler yer alıyordu: "Hazır olun, gelecek hafta gömüleceksiniz."

Bu tehditleri alan İsrailliler, bu mesajların ardından polise ihbarda bulunmuş, polis de bir açıklama yaparak mesajların kaynağının izini sürdüklerini belirterek, alıcılardan bu tehditleri dikkate almamalarını istemişti.

Bu, İsraillilerin savaş ayları boyunca ilk kez tehdit mesajları aldıklarını bildirdi.

İsrail, Hamas siyasi bürosu başkanı İsmail Haniye'nin 31 Temmuz'da Tahran'da öldürülmesi ve İsrail ordusunun, Hamas'ın önde gelen bir liderine suikast düzenleneceğini açıklamasının ardından, İran ve Hizbullah'tan olası bir askeri saldırı bekliyor. Partinin saflarından Fouad Shukr, Beyrut'a düzenlenen baskında.

Bölgede artan gerilimler, İsrail'in Gazze'ye karşı geniş Amerikan desteğiyle 7 Ekim'den bu yana başlattığı ve çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 131.000'den fazla Filistinlinin şehit ve yaralı, 10.000'den fazlasının da kayıp olduğu bir savaşın arka planında ortaya çıkıyor. Büyük yıkım ve ölümcül kıtlığın ortasında.

Tel Aviv, uluslararası toplumu küçümseyerek, BM Güvenlik Konseyi'nin savaşı derhal durdurma kararını ve Uluslararası Adalet Divanı'nın soykırım eylemlerini önlemek ve Gazze'deki felaket niteliğindeki insani durumu iyileştirmek için önlemler alınması yönündeki emirlerini göz ardı ederek bu savaşı sürdürüyor. .



 

Güncellenme Tarihi : 11.8.2024 12:13

İLGİLİ HABERLER