Spor
  • 29.11.2006 14:28

İŞTE 'YILIN FUTBOLCUSU' ADAYLARI!..

ZÜRİH - italya'yla Dünya Kupası'nı kaldıran takım kaptanı Fabio Cannavaro, Brezilya Milli Takımı'nın yıldızı Ronaldinho ve Fransız futbolunun efsaneleşen ismi Zinedine Zidane, FIFA tarafından Dünya'da Yılın Futbolcusu ödülüne aday gösterilen futbolcular oldular.


Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Dünya'da Yılın Futbolcusu ödülüne aday gösterdiği 30 kişilik listeden, finale kalan 3 ismi açıkladı.


Son iki sezondur bu ödüle layık görülen, ve geçtiğimiz yıl Barcelona'nın hem Şampiyonlar Ligi'ni hem de İspanya Lig Şampiyonluğunu kazanmasında önemli rol oynayan Brezilyalı yıldız Ronaldinho, Sambacıların 2006 Dünya Kupası'nda yaşattıkları hayal kırıklığına rağmen, bu yıl da ödüle aday gösterildi.

Geçtiğimiz günlerde Avrupa'nın en saygın ödüllerinden Ballon d'Or (Altın Top) ödülüne layık görülen ve Avrupa'da yılın futbolcusu seçilen İtalya Milli Takımı'nın kaptanı Fabio Cannavaro ise, Dünya Kupası'nda sergilediği üstün başarımla yılın futbolcusu ödülüne de aday gösterildi.


Fransız futbolunun son 10 yılda yetiştirdiği en büyük değer olarak gösterilen ve efsane isimler arasına adını yazdıran Zinedine Zidane, 2006 Dünya Kupası finalinde, İtalyan defans oyuncusu Marco Materazzi'ye kafa atan, kırmızı kart görüp oyun dışı kalan ve futbola veda ettiğini açıklamasına rağmen, FIFA tarafından 3 kişilik sonuç dizinine adını yazdırmayı başardı.


FIFA, bayanlar kategorisinde de 'Yılın Futbolcusu' adaylarını belirledi. Brezilya'nın bu daldaki efsaneleşen ismi Marta, Amerikalı Kristine Lilly ve Alman oyun kurucu Renate Lingor, 3 kişilik dizinde yerlerini aldılar.


18 Aralık tarihinde Zürih'te düzenlenecek bir törenle, 'FIFA Dünya'da Yılın Futbolcusu Ödülü' sahibini bulacak.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:53

İLGİLİ HABERLER