Gündem
  • 2.5.2023 14:08

Kaan ve Hürjet Yunan'ı korkuttu.. İşte Dünya basınında yazılanlar

Türk uçakları Yunan basınında

Yunanistan, Türkiye'nin ürettiği yeni nesil askeri uçakları konuşuyor. Yunan basını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tanıttığı milli muharip uçak 'Kaan'a geniş yer ayırdı, Türk savunma sanayisindeki gelişime dikkat çekti.

 İskra gazetesi "Yunanistan savaş endüstrisinde görünmezken, Türkiye 5`inci nesil savaş uçağını tanıttı." başlığını kullandı. Türkiye`nin milli muharip uçağı "Kaan"dan bahseden gazete, savaş uçağının Türk yapımı akıllı mühimmat kullandığını ve tamamen yerli altyapıya sahip olduğunu vurguladı.

Eidiseis gazetesi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın "Kaan ve Hürjet karşıdakileri rahatsız edecek" sözlerini manşete çekti. Tanıtılan Türk uçaklarının özelliklerine yer verildi.

Army Voice internet sitesi "Erdoğan 5. Nesil Türk savaş uçağı `Kaan`a pilotluk yaptı" başlığını kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın Türk savunma sanayindeki ilerlemelere ilişkin sözlerine yer verdi.

Yunan Etnos ise 'Türkiye: Ülkenin ürettiği yerli savaş uçağının adı KAAN-Erdoğan Batı'ya sert çıktı' başlığını attı.

Erdoğan'ın mesajlarına atıfta bulunan Protho Thema, 'Yunanistan'a yeni uyarı mesajı: Suların diğer tarafındakileri rahatsız etmeye devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.

Türkiye`nin milli muharip uçağı "Kaan"dan bahseden gazete, savaş uçağının Türk yapımı akıllı mühimmat kullandığını ve tamamen yerli altyapıya sahip olduğunu vurguladı.

Dünya basını, Türkiye'nin ürettiği yeni nesil askeri uçakları konuşuyor.

Türk havacılığı için tarihi gün gerçekleşti. Savunma sanayinin büyük başarılarından olan Hürkuş ve Milli Muharip Uçak 'Kaan' pistte birlikte yürüdü.

DÜNYA TÜRKİYE'NİN KAAN'INI KONUŞUYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları dünya basınında geniş yankı uyandırdı.

"Türkiye milli savaş uçağının adını açıkladı" başlığını atan Azerbaycan merkezli Trend Haber Ajansı, "TF-X'in prototipi ilk uçuşunu 2023'ün sonunda yapacak.

TF-X'in Türk Hava Kuvvetleri'nin F-16 Fighting Falcon uçağının yerini alması ve yabancı ülkelere ihraç edilmesi planlanıyor." diye yazdı.

Defence Romanya '1 Mayıs İşçi Bayramı'nda binlerce Türk, Türk havacılık sanayisinin en yeni ürünü olan 5. nesil savaş uçağının resmi tanıtımına katıldı' diye yazdı. Newsbomb 'Erdoğan Türk dövüşçüsü KAAN'ın sunumunda pilot ceketiyle' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

Almanya merkezli Flight Global 'TF-X hayalet savaş uçağını ortaya koyuyor' dedi. Haberde tören için 'yerli havacılık endüstrisi için büyük bir güç gösterisi' yorumu yapıldı.

Hindistan merkezli Daijiworld ise 'Erdoğan: Türkiye 5. nesil savaş uçağı üretecek' başlığını tercih etti

 

Güncellenme Tarihi : 2.5.2023 14:12

İLGİLİ HABERLER