Gündem
  • 2.2.2024 12:31

Kassam savaşçısı, İsrailli buldozer sürücüsünü şaşırtıp patlattı..

Gazze'de bir Kassam savaşçısı, İsrailli buldozer sürücüsünü şaşırtıyor, onunla karşı karşıya geliyor ve füze doğrudan ona çarpıyor (video)

Filistin direniş hareketi Hamas'ın askeri kanadı El Kassam Tugayları'nın bir üyesi , buldozer kullanan bir işgal askerini şaşırttı ve bir füze ona doğrudan vurmadan önce kendisini onunla yüz yüze geldi.

El Kassam'ın Telegram kanalında yayınladığı görüntülerde, direniş savaşçısının, önündeki evlerin molozlarını kürekleyen ve buldozer kullanan İsrail askeriyle karşılaştığı an (dakika 1:48) ve sadece saniyelerin geçtiği görülüyordu. ta ki ikinci bir direniş savaşçısının fırlattığı füzeyle vuruluncaya kadar, görünüşe bakılırsa O da orada gizleniyor.

El Kassam'ın doğruladığı bilgilere göre, sahneler, Han Yunus şehrinin batısındaki Falange ile İsrail işgal ordusu arasında, araçların hedef alınması ve işgal güçlerinin belirli yerlere çekilmesi de dahil olmak üzere doğrudan çatışmalar ve çatışmalardan oluşuyordu.

Perşembe günü yapılan önceki açıklamalarda El Kassam Tugayları, mücahitlerinin "Gazze Şehri'ndeki Şeyh Rıdvan mahallesinin eteklerinde Al-Yassin 105 top mermisi taşıyan Siyonist araçları" hedef aldığını söylemişti.

Başka bir açıklamasında şunları ekledi: "Gazze şehrinin güneyindeki Al-Zaytun mahallesinin güneyinde 3 İHA ele geçirdik."

Üçüncü açıklamasında El Kassam şunları söyledi: "Gazze şehrinin batısındaki düşman mevzilerini ağır kalibreli havan toplarıyla yok ettik."

İslami Cihad'ın askeri kanadı olan "Kudüs Tugayları" ise şunları söyledi: "Gazze Şehri'ndeki El-Zaytun mahallesinin doğusundaki düşman askerlerinin ve araçlarının mevzilerini havan toplarıyla bombaladı."

Bu bağlamda İsrail işgal ordusu Perşembe günü, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'taki “55. Yedek” Tugay'ın iki aylık çalışmanın ardından başka güçlerle değiştirileceğini duyurdu.

Kararın nedenleri hakkında daha fazla ayrıntı vermeden yaptığı açıklamada, "Tugay Gazze Şeridi'nin güneyini terk etti ve yerine bölgedeki diğer güçler geldi" dedi.

İşgal ordusu, açıklamasında Han Yunus'tan ayrılan veya getirilen askerlerin sayısına ilişkin herhangi bir ek ayrıntıya yer vermedi.

Güncellenme Tarihi : 2.2.2024 12:39

İLGİLİ HABERLER