Dünya
  • 5.7.2024 23:44

Kassam Tugayları göğüs göğüse çatışmada 10 İsrail askerini öldürdü

5 Temmuz 2024 Cuma günü El Kassam Tugayları ve Kudüs Tugayları, Gazze'nin doğusundaki El Şucayye mahallesi ile Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentini hedef aldığını duyurdu. 

El Kassam Tugayları şunları söyledi: "Çok sayıda mücahidimiz, Refah şehrinin Tel el Sultan mahallesinin güneydoğusunda tahkimatlanan düşman operasyonları komuta karargahına baskın yapmayı başardı."

Savaşçıların tahkimatlara ve anti-personel mermilerine karşı mermi kullandığını, keskin nişancılık operasyonları yürüttüğünü ve orta boy makineli tüfekler kullandığını ekledi.

Açıklamada, saldırının çok sayıda "işgal askerinin öldürülmesine " yol açtığı belirtildi.
Daha sonra yapılan açıklamada en az 10 İsrail askerinin öldüğü çoğu ağır yaralı 20 civarında askerin yaralı olduğu belirtildi.

Başka bir açıklamasında şunları ekledi: "Biz (silahlı gruplardan biri olan) Nasır Selahaddin Tugayları ile birlikte, birkaç kısa menzilli füzeyle, düşmanın Gazze şehrinin güneyindeki Netzarim eksenindeki komuta ve kontrol bölgesini hedef aldık. .”

Üçüncü açıklamasında El Kassam, "Bağdat Caddesi'nin ortasında Al-Yassin 105 mermileriyle iki İsrail Merkavah 4 tankını ve Shuja'iya mahallesindeki Al-Nazaz Caddesi'nde bir diğerini hedef aldığını" söyledi.

"El Kassam Tugayları" ise bir başka açıklamasında, Şeridi'nin en güneyindeki Refah şehrinin batısında "Tel Zorob civarında bir İsrail askerinin keskin nişancı atışıyla vurulduğunu" duyurdu.

"Kudüs Tugayları" ise ayrı açıklamalarda, üyelerinin "Şücaiye mahallesine giren İsrail ordusu askerlerini ve araçlarını düzenli ve ağır havan toplarıyla bombaladığını" söyledi.

Ayrıca şunu ekledi: "Gazze Şehri'nin güneyindeki Netzarim ekseninde ve Refah geçiş kapısında asker ve ordu araçlarının toplandığı yerleri de havan toplarıyla bombaladılar."

Şöyle devam etti: "Biz, Ensar Tugayları (silahlı bir Filistin grubu) ile birlikte, Şuja'iya mahallesine giren düşman askerlerini ve araçlarını havan toplarıyla bombaladık."


 

Güncellenme Tarihi : 5.7.2024 22:35

İLGİLİ HABERLER