Gündem
  • 30.3.2013 14:44

'Lafla milliyetçilik olmaz'

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, CHP ve MHP’yi eleştirerek, “Milliyetçilik lafla olmaz” dedi.
Konuşmasında Nevruz kutlamalarında Diyarbakır’da Türk bayrağı açılmamasını eleştiren MHP’ye yüklenen Müezzinoğlu, “Güneydoğu bölgesinde bugün o Diyarbakır’da yapılan Nevruz kutlamalarında Türk bayrağını koymayanları eleştiriyoruz. Türk bayrağını asmayanları kınıyoruz. Ama bir soruyu daha sormamız lazım. Hakkari’de CHP Türk bayrağını dalgalandırabiliyor mu? Batman’da MHP Türk bayrağını dalgalandırabiliyor mu? Siyaseten orada var mı? Bugün Hakkari’de, Batman’da, Siirt’te MHP, ‘Diyarbakır sokakları benimdir, buradaki insanlar benim vatandaşımdır, Hakkari’deki insanlar benim vatandaşlarımdır’ diyerek elinde Türk bayrağıyla gezebiliyorsa, o zaman Diyarbakır’ı kınama hakkı vardır. Ama ne yazık ki 10 yıldır oradaki seçimlere baktığımızda bugün Türkiye ortalamasının yarısı kadar o bölgede MHP oy almıyorsa, oy almak için siyasi mücadele vermiyorsa, buradan çekiliyorsa, önce Türk bayrağını oradan onlar çekmiş oluyor. Lafla milliyetçilik olmaz. Hakkari’de de, Edirne’de yaptığını yapacaksın. Batman’da da, Tekirdağ’da yaptığını yapacaksın. Siirt’te de, Çanakkale’de yaptığını yapacaksın ki, o zaman milliyetçiliğini ve milli duruşunu bu millet ve bu ülke görsün, karşılığını versin” dedi.
Ana muhalefet partisi CHP’yi de eleştiren Bakan Müezzinoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye ortalamasının yüzde 26’sının yarısı kadar o bölgede oy alabilse, o zaman o bölgedeki Türk bayrağının dalgalanışı farklı olacaktır. Ama yalnız Ankara’da oturursan, masa başında konuşursan, milletle iç içe olmazsan, milletin gönlünde yer edinme derdin olmazsa, milletin derdini dinleyip, paylaşma derdin olmazsa, tabii ki sandıklar her geçen gün bir başka yere gider, bayraklarda bir farklı boyuna gider. Bunu 2 yıl önce de bu salonlarda söyledim. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2004’te de, 2007’de de aldığı oy yüzde yarım ise, Milliyetçi Hareket Partisi’nin aldığı oy yüzde 0,2 ise, ikisinin toplamı yüzde 1 etmiyorsa, zaten Türk bayrağını oradan siz çekmiş oluyorsunuz. Cumhuriyet Halk Partisi ve MHP bugün orada yüzde 15 oy almış olsa Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı, AK Parti’nin elinde ve Türk bayrağının güçlü dalgalandığı bir belediye olacaktı. Nerede senin ulusalcılığın, nerede milliyetçiliğin?” diye konuştu.
Konuşmaların ardından MHP’den AK Parti’ye geçen 400 üyeye parti rozeti takıldı. Törene AK Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve, İlçe Başkanı Hakan Çevikel ile çok sayıda partili katıldı. Buradaki toplantının ardından Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen “Bölge Sorunları ve Çözümleri “ konulu toplantıya katılan Müezzinoğlu, bölgenin sorunları ile çözüm önerileri konusunda Keşan, Enez ve İpsala’daki sivil toplum örgütleri temsilcileriyle görüş alışverişinde bulundu.
 

İHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:44

İLGİLİ HABERLER