![](https://img.habervitrini.com/Haber/_AnaManset/83b90c69-d755-47e5-9133-5a90abf2331e.jpg)
Maske sıkıntısı çeken Japonlar sütyenleri maskeye çevirdi
Japonya'da birden bire artak Koronavirüs nedeniyle maske sıkıntısı yaşanmaya başlandı. Maske sıkıntısına karşılık sütyenlerin ikiye kesilip iki maske olma fikri ortaya atıldı.
Bu fikir o kadar kukku ki Japonya'da iç çamaşırı firmaları, sütyen şeklinde maske üretmeye başladı.. Hal böyle olunca Tokyo sokaklarında dantelli maskeler kısa sürede yayıldı..
Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs mücadele kapsamında OHAL ilan edilen Japonya’da, yüz maskelerine olan talebin artması üzerine, “Atsumi Fashion” adlı iç çamaşırı markası, sütyen görünümünde maskeler üreterek satışa sundu.
Japonya'da, yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında "Abenomask" ismi verilen toplam 130 milyon maskenin tüm evlere postalanacağı bildirilmişti. Ancak buna rağmen maskelere olan yoğun talep üzerine bazı giyim markaları farklı yollara başvuruyor.
Design Taxi’nin haberine göre, “Atsumi Fashion” adlı iç çamaşırı markası, yeni ürettiği sütyen görünümündeki maske serisini satışa sundu.
Atsumi Fashion Satış Müdürü Kunihiro Nihata, ülkede maske krizi olduğunu belirterek, ilk başta maskeye ençok ihtiyacı olan kesimlere dikkat çekmek istediklerini söyledi.
Nihata, maskeler için kullandıkları kumaşın sütyen için kullanılan kumaş olduğunu söyledi.
Firma, sütyen maskeleri aynı anda iki amaca hizmet etmek için geliştiriyor. Birincisi talepleri karşılamak, ikincisi ise reklam amaçlı.
Atsumi Fashion’un ürettiği tekrar kullanılabilen maskeler, iç çamaşırı üreticisinin online mağazası olan “Lingerie Lab” üzerinde satışa sunulduktan sonra çok kısa bir süre içerisinde tükendi.
Çeşitli desen ve renklere sahip farklı modelleri bulunan maskelerinin fiyatı ise 1.490 Japon yeni. Set halinde satılan maskelerin her bir paketinde 3 maske bulunuyor.
Bu arada Atsumi Fashion, ülke genelinde yüz maskelerine olan yoğun talebi karşılamak için daha fazla sütyen maskesi tasarımını piyasaya süreceklerinin sözünü verdi.