Gündem
  • 2.5.2007 12:59

MHP : ERKEN SEÇİME VARIZ, OYUMUZ YÜZDE 18-21 ARASI

YUSUF ZİYA ERARSLAN
ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın erken seçimin 24 Haziran veya 1 Temmuz tarihinde yapılması teklifine MHP'den destek geldi.


MHP Genel Başkanı Yardımcısı Mehmet Şandır, MHP'nin Erdoğan'ın bu teklifine 'evet' dediğini belirterek, "Cumhurbaşkanlığı seçimi rejim krizine dönüştü. Demokrasilerde seçim tek çıkış yoludur. sistemde oluşan sıkışmayı seçimle çözersiniz" dedi.

Şandır, Anayasa Mahkemesi'nin cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunun, toplantı yeter sayısı olan 367 bulunamadığı gerekçesiyle iptal etmesinin ardından Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı erken seçim takvimini İHA'ya değerlendirdi. Demokrasilerde seçimin tek çıkış yolu
olduğunu belirten Şandır, sistemde oluşan sıkışmanın ancak seçimle çözülebileceğini savundu.

Seçimin millete gitmek ve milletin hakemliğine müracaat etmek anlamına geldiğini kaydeden Şandır, "MHP olarak gelecek öngörümüz gereği seçimi sürekli talep ediyorduk. Hatta 19 Aralık 2006 tarihinde MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, bir ara rejim baskısıyla cumhurbaşkanlığı seçimlerinin krize dönüşmesi ihtimaline dikkati çekmiş, 11 Mart 2007 tarihinde de erken genel seçim istemişti. Teklife MHP olarak 'evet'
diyoruz çünkü bu teklif bize aittir" diye konuştu.


Erken seçim öncesi Anayasanın 67. maddesinin değiştirilerek seçilme yaşının 25 olması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını vurgulayan Şandır, Seçim Kanunu'nun değişmesi, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 5+5 yıl olması gibi konuların sistem bütünlüğü içinde ele alınması gerektiğini bildirdi. Bugün siyasi konjöktöre göre MHP'nin oyunun yüzde 18 ile yüzde 21 arasında olduğunu öne süren Şandır, partisinin erken seçime hazır olduğunu söyledi. Şandır, şöyle devam etti:


"Biz seçime uzun zamandır hazırız. 9 Ocak 2007 tarihinde seçim kampanyasını başlattık. MHP tek başına iktidar olmak iddiasındadır. MHP Türkiye'nin her bölgesindedir. MHP olarak bu küresel kuşatma ve teslimiyetçi politikalar karşısında halkımızın milliyetçi bir iktidar oluşturacağını ve MHP'yi tek başına iktidara getireceğini düşünüyoruz. Yükselen değer olarak milliyetçiliğin siyasi adresi MHP'dir".

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:35

İLGİLİ HABERLER