Gündem
  • 30.3.2011 00:37

MHP'DEN AK PARTİ'YE AHLAKSIZ TEKLİF SUÇLAMASI!..

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 12 Haziran seçimleri öncesinde Hükümetin Meclis’e sunduğu yetki tasarısına tepki göstererek, "Böyle ahlaksız teklif olabilir mi?Bu yetki gaspıdır, demokrasiye vurulan darbedir. Millet egemenliğine saygısızlığın daniskasıdır" diye konuştu. Vural idam cezasıyla ilgili Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’nun sözlerine "Getirsinler öneriyi, Hodri meydan. Hükümetin ivedilikle tavrını ve yaklaşımını bekliyoruz. Tercihimizi toplumdan, milletin değerlerinden yana koyarız" diye yanıt verdi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Başbakan Erdoğan’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkındaki "Bahçeli’nin devlet yönetme gibi derdi yok" şeklindeki sözlerine tepki gösteren Vural, "Başbakan en kapsamlı anayasa değişikliği bizim dönemimizde yapıldı diyor. Sen ancak BOP eşbaşkanı olarak BOP’un anayasa değişikliğini Türkiye’ye hazmettirmek istersin. Sen ancak BDP’ye işbirliği yapalım dersin. Takke düştü kel göründü" dedi. Başörtüsü konusunda AKP ve CHP arasındaki tartışmaları hatırlatan Vural MHP olarak Başbakan Erdoğan’a "gel çözelim" dediklerini ancak Başbakan’ın "tornistan" yaparak topu taca attığını savundu. Vural "Biz devlet yönetirken Allah bilir sen askerliğini kantinci olarak yapıyorsun, ticaretle uğraşıyordun. Dilin kemiği yok. Her cam olmadığı yerde böyle zırvalar çıkıyor. Danışmanları notları başbakanın önüne koysun, başbakanı doğru bilgilendirsinler" dedi.

-"CİM BOYNIR BUNU BÖYLE BİLSİN"-

Başbakan Erdoğan’ın anayasa konusunda TÜSİAD’ı dublör olarak kullandığını, TÜSİAD’ın da bitaraf olan bertaraf olur diyerek tarafını belli etmek zorunda kaldığını savunan Vural, "TÜSİAD bu değişiklikleri benimsemiyorum diyor o halde niye pazarlıyorsun, herkes haddini bilsin Cim Boynır bunu böyle bilsin" diye konuştu. Hiç kimsenin milletin birliğine, bütünlüğüne dil uzatamayacağını, tartıştıramayacağını belirten Vural bütün sivil toplum örgütlerini de milletin birlik ve bütünlüğüne sahip çıkmaya davet etti.

-"BU YETKİ GASPIDIR, DEMOKRASİYE VURULAN DARBEDİR"-

Vural basın toplantısında Hükümetin dün Meclis’e sunduğu Yetki Tasarısı’nı da eleştirdi. 12 Haziran seçimlerini hatırlatan Vural, "Seçimlerin arefesinde hükümet bu meclisten yetki istiyor. Böyle ahlaksız teklif olabilir mi? Demek ki seçimlerde gideceklerini anladılar, hükümet olamayacaklarını anladılar. Akıllarına yeni gelmiş yetki istiyorlar. Bu yetki gaspıdır, demokrasiye vurulan darbedir deniyor. Milletvekilleri listesi 11’inde açıklanacak, hükümet tehditkar bir şekilde Meclis’e sizin yetkinizi alacağım diyor. Önce millet size yetkiyi versin de. Bu millet iradesini çarpıtmaktır, millet egemenliğine saygısızlığın daniskasıdır" diye konuştu. 11 gün sonra TBMM’nin tatile gireceğini kaydeden Vural, "Başbakan ferman devleti istiyor, fermanla ülkeyi yönetmek istiyor. R.T.E milletvekillerinin parmaklarını alacak sırça köşkünde kullanacak. Demek ki Abbas yolcu. Bu yetki milletin egemenliğini gasp yetkisidir. Böyle bir yetkiyi seçimler öncesinde milletvekilleri vermemelidir. AKP’nin zaten yarısından fazlası gelemeyecek, gelin hep beraber milletin egemenliğine sahip çıkalım" diye konuştu.

-KILIÇDAROĞLU’NA TEPKİ-

Basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Askerlik adam öldürme sanatı" şeklindeki sözlerini de hatırlatan Vural "Biri askerlik yan gelip yatma yeri değil diyor, diğeri askerlik adam öldürme sanatı diyor. Sayın Kılıçdaroğlu’na sormak lazım, size askerlikte böyle bir sanat mı öğretildi?Askerlik savaş aynı zamanda barış sanatıdır. Böyle bir değerlendirme doğru olmamıştır? Sayın Kılıçdaroğlu’nun vicdani retçilerin yaklaşımıyla askerliğe baktığının göstergesidir" dedi.

-"GETİRSİNLER ÖNERİYİ, HODRİ MEYDAN"-

Başbakan Erdoğan’ın Irak gezisini de değerlendiren Vural, geziyi "Kürdistan’a resmiyet kazandırma ve Barzani ile seçim işbirliği yapma" gezisi olarak nitelendirdi. Başbakan’ın iflas etmiş politikaların eseri olarak bölgeye gittiğini de savunan Vural gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Çocuk cinayetlerinin ardından yeniden başlayan idam tartışmalarına ve Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’nun sözlerine ilişkin bir soruya "Getirsinler öneriyi, hodri meydan. MHP olarak biz bunlarla ilgili çok büyük üzüntü duyuyoruz. R.T.E baksın toplum nereye gidiyor? Bu kadar suç ortamını kim oluşturdu. Bir milletin kimliğini, tarihini, kültürünü tartıştırırsan, inancını hortumlarsan. Bu cinnet haline toplum nasıl geldi? AKP politikalarının bedelini bu millet ödüyor" dedi. MHP’nin terör ve savaşla ilgili idam cezasının yeniden değerlendirilmesi gerektiği yönündeki görüşünü hatırlatan Vural "Bu suçla mücadelede yaptırım aracı olarak görülüyorsa MHP olarak bütün siyasi partilerle bir tavır oluşturmayı doğru buluyoruz. Böyle gidemez, suçla ve suçluyla mücadelede AKP döneminde önemli gafletler olmuştur. Bu konunun Meclis’te ele alınmasını elbette değerlendiririz. Hükümetten ivedilikle tavır ve yaklaşım bekliyoruz. Tercihimizi toplumdan ve milletin değerlerinden yana koyarız" diye konuştu.

-"EVREN PAŞA, RECEP PAŞA AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE"-

Vural Ahmet Şık’ın İmamın Ordusu kitabının basılmadan toplatılmasına ilişkin bir soruya "Dua edin beyninizi alıp götürmüyorlar. Yakında R.T.E ekipleri kafamızdaki düşünceleri alabilmek için beynimizi alacaklar. Başbakan için demokrasi bir araç. Başbakan’ın referandum sürecinde söylediği ileri demokrasi nerede? 28 Şubatçılar da, 12 Eylülcüler de ‘ülke şartları’ diyordu. Evren Paşa, Recep Paşa al birini vur ötekine. Türkiye’de akıl tutulması var, cadı avı başlatılmış. Bütün devlet güçleriyle muhalefetin sesi kesiliyor. Başbakan ferman peşinde. Ferman yayınlamak için Meclis’ten yetki istiyor" karşılığını verdi.

-"AÇILIMIN ALT YAPISINI HAZIRLIYORLAR"-

Vural BDP’nin sivil itaatsizlik eylemine ilişkin bir soru üzerine de "Kargaşa çıkartmak, hukukun üstünlüğünü engellemek, kontrollü gerilim yoluyla hükümetin içine düştüğü çıkmazı topluma hazmettirmek için kullanılıyor. Sokaklarda paçavralar dolaştırılıyor, polise tokat atılıyor, hükümet acz içinde. Bu şekilde açılımın alt yapısını hazırlıyorlar, bu rol paylaşımı" dedi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 19:01

İLGİLİ HABERLER