Gündem
  • 21.1.2013 11:30

MHP'den zehir zemberek açıklama

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ''Kardeş kanı akıtan ne MHP, ne de Türk milletidir. Kendi kardeşlerinin kanına susamış canilerin devletin bütünlüğünü hedef alan saldırıları söz konusudur. O bakımdan, 'kan akmasın, silahlar sussun' edebiyatı aldatıcıdır'' dedi.
            Yalçın, şunları kaydetti:
     ''MHP'yi kasten hedef gösteren ve terörle mücadele konusundaki politikasını eleştirenler, öteden beri eski dönemlerin Marksist ön yargılarından kurtulamamış kimselerdir. Bunların önemli bir kısmı tenkitlerini, kendi siyasi kimliklerini bulundukları konumla örterek sürdürmektedir. Vaktiyle karşı oldukları düzenin ve sistemin bir parçası haline geldikleri için inkarcılığı seçmişlerdir. AKP'nin analar ağlamasın edebiyatına sığınarak Türkiye'nin bağımsızlığı için kavga veren bir siyasi partiye cephe almaktadırlar.
      Eski millet ve milliyetçilik düşmanlığının yerini teslimiyetçi anlayış almıştır. İmralı süreci bunlar tarafından MHP'nin kamuoyundaki itibarını zedeleme vasıtası olarak kullanılmaktadır. Eski yaralar depreşmiş, köhne defterler açılmıştır. Terör üzerinden MHP ile hesaplaşmanın yolu, MHP'yi çözümün önünde engel olarak göstermek olmuştur. Türk milletinin haklarını savunmayı çözümsüzlük olarak addetmek fazlasıyla peşin hükümlü bir yaklaşımdır.
      Bu tür haksız suçlamalarla bazı ulusalcıların MHP'yi hedef almalarının sebebi, milliyetçilik anlayışımıza ruh veren İslam kültüründen nasibini almamış yüzeysel ve samimiyetsiz bir ulus anlayışında aranmalıdır.''
      PKK'nın silahlı grupları ile devlet güçlerinin mücadelesinin bir kardeş kavgası olmadığını vurgulayan Yalçın, şunları vurguladı:
      ''Kimi eleştirilerde MHP tarzı milliyetçiliğin çözümün önünde engel teşkil ettiği öne sürülürken, kimilerinde de partimiz milliyetçiliği iyi temsil edemediği için açılımın prim yaptığı iddia edilmektedir. Bazıları partimizi AKP'nin koltuk değneği olmakla, bazıları da AKP'nin başlattığı açılım sürecini tıkamak ve baltalamakla suçlamaktadır.
      Terör meselesinde tespit doğru yapılmalıdır. PKK'nın silahlı grupları ile devlet güçlerinin mücadelesi bir kardeş kavgası değildir. Türk, Kürt ayırmadan binlerce insanımızı yok eden bölücü teröre karşı verilen birlik ve bütünlük mücadelesidir. Ancak kamuoyu bu konuda yanıltılmaktadır. Kardeş kanı akıtan ne MHP, ne de Türk milletidir. Kendi kardeşlerinin kanına susamış canilerin devletin bütünlüğünü hedef alan saldırıları söz konusudur. O bakımdan, 'kan akmasın, silahlar sussun' edebiyatı aldatıcıdır.
      PKK, Türk, Kürt ayırt etmeden herkesi acımasızca öldüren bir cinayet makinesi haline gelmiştir. Bu makine susturulmadığı sürece onun elebaşıyla masaya oturmak sadece ve sadece onun elini güçlendirecek, pazarlık gücünü arttıracaktır. Analar ağlamasın diye anaları ağlatan kanlı terör örgütüne, gelin onları nasıl sevindireceğimizi konuşalım demek, mantık dışıdır.''
     
     AA

Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 12:15

İLGİLİ HABERLER