Ekonomi
  • 29.3.2013 13:40

Moody's Türkiye'nin notunu 3 ay içinde artırır

Türkiye ekonomisini uzun yıllardır yakından takip eden Standard Bank Gelişen Piyasalar Ekonomisti Timothy Ash, Standard & Poor's'un Türkiye'nin kredi notunu artırmasının ardından, Moody's'in önümüzdeki 2-3 ay içerisinde Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeye çıkaracağı tahmininde bulundu.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Ash, ''S&P'nin beklenmedik not artışı dengeleri gerçekten değiştirdi. Moody's'in bu adımın ardından Türkiye'nin kredi notunu 2-3 ay içerisinde 'yatırım yapılabilir' seviyeye çıkarmasını bekliyorum. Bu adım ne kadar kısa zamanda atılırsa, o kadar iyi olacaktır'' dedi.

İsrail'in Türkiye'den özür dilemesinin de kredi derecelendirme kuruluşları tarafından dikkatle izlendiğini belirten Ash, şöyle konuştu:

''İsrail'le ilişkilerin yeniden başlamasının eğer iki ülke arasında enerji projelerinin hayata geçmesine katkısı olacaksa, bunun derecelendirme kuruluşları tarafından değerlendirilmesi doğal. Türkiye'nin sürdürülebilir büyümesi için enerji güvenliği son derece kritik bir konu. Bu yüzden İsrail'le Türkiye'nin yakın ilişkiler kurması, enerji projelerini içerirse, bu reyting kuruluşlarını da not artışı yolunda tetikleyebilir.''

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:47

İLGİLİ HABERLER