Gündem
  • 21.4.2009 16:05

"OBAMA BİLE BENİ TAKDİR ETTİ AMA CHP'LİLER ETMİYOR"

32 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında gündemin ilk maddesi sosyal yardımlar oldu. Büyükşehir Belediye yönetimi, meclisten yardımları devam ettirme konusunda seçime kadar yetki aldı.

Meclis toplantısının devamında imar komisyonundan gelen dosyalar görüşüldü. Gündemin son 3 maddesi ise Büyükşehir Belediyesi, EGO ve ASKİ Genel Müdürlükleri'nin 2008 yılı faaliyet raporları meclisin onayına sunuldu. Belediye Başkanı Melih Gökçek, yaklaşık 1.5 saat süren sinevizyon destekli bir sunum gerçekleştirerek belediyenin faaliyetlerini anlattı.

Daha sonra CHP Grup Başkan Vekili Yaşar Çatak ile MHP Grup Başkanvekili Hamit Yavuz, faaliyet raporuna ilişkin görüşlerini anlattı. Çatak, aynı sunumu daha önce de gördüklerini öne sürerek, "Yapılan sunum meclisi bloke etmektir. Burası yerel parlamentodur. Başkanın sunumunda kullandığı sinevizyon ve içerisindeki animasyonlar meclisin ciddiyetine zarar vermektedir" dedi.

MHP'li Hamit Yavuz ise, spor yardımlarında ayrımcılık yapılmaması gerektiğini, tüm kulüplere eşit uzaklık ve yakınlıkta destek olunması gerektiğini ifade etti. Belediye içerisinde seçim döneminde başka partilere çalıştıkları için bazı çalışanların sürgün tehdidi ile karşı karşıya kaldığı yolunda duyum aldıklarını söyleyen Yavuz, "Başkan Gökçek'in bu konuda tedbir almasını bekliyoruz" diye konuştu.

Gökçek, seçim sonuçlarına yönelik bazı eleştirilere değindiği konuşmasında, oy oranının düştüğü ve Ankaralıların tepkili olduğu yönündeki sözlere cevap verdi. Gökçek, "Bunlar güreştikçe yıkılıyorlar. 5. kez güreşeceğiz ve yine yıkılacaklar. Şunu açıklamakta fayda var. Oransal olarak oyum düştü. Ancak bir önceki seçimde aldığım oydan 40 bin daha fazla oy aldım" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Çatak'ın sinevizyonla yapılan sunumun meclisin ciddiyetini bozduğu yönündeki sözlerini eleştiren Gökçek, "Bu sunum karşısında komplekse girmemeniz mümkün değil. Mesela böyle bir sunumu Çankaya Belediyesi yapsa 10 dakika sürerdi. O da sokak süpürmesidir. Obama bile beni takdir etti, ama CHP'liler takdir etmiyor" şeklinde konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Hamit Yavuz'un, bazı belediye çalışanlarının seçim döneminde başka partilere çalıştıkları gerekçe gösterilerek görevlerinden alınacağı yönündeki iddialarını da cevaplandıran Gökçek, "Bazı kişiler görevden alınacak. Bazılarına yol gösterilecek. Ancak bu iyi çalışmadıkları içindir. Bunun arkasında başka şeyler aramasınlar" dedi.

Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Büyükşehir Belediyesi'nin faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 22:53

İLGİLİ HABERLER