Spor
  • 17.10.2023 13:22

Okan Buruk'tan Hakim Ziyech açıklaması: Gerçeklik payı yok!

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, kulüp televizyonuna konuştu. Türk futbolunun yükselişe geçtiğini belirten Buruk, “Burada da lokomotifin Galatasaray olduğunu düşünüyorum. Türk futbolunun ve ligin marka değerini yaptığı transferlerle, getirdiği oyuncularla çok yukarıya çekti ve bu da herkes için aslında vizyon oldu” derken Davinson Sanchez ve Hakim Ziyech'in son durumları hakkında bilgi verdi, Beşiktaş derbisi öncesi de iddialı konuştu.

'SOKAKLAR İNANILMAZ!' 
"Türk futbolunun marka değerini de Türkiye Ligi’nin marka değerini de yaptığı transferlerle, getirdiği oyuncularla çok yukarıya çekti. Bu da herkes için aslında vizyon oldu. Galatasaray’ın bu anlamda Türk futboluna verdiği destek, beni çok mutlu ediyor. Galatasaray’a ilgiyi sokakta inanılmaz bir şekilde görüyoruz. Bu tamamen başarıyla alâkalı bir şey. Getirdiğiniz oyuncular, oynadığınız oyun, yaptığınız şovla. Sonuçta bu iş bir şov ve bu şovun içerisinde önemli figürler olması bizim için, Galatasaray taraftarı için, Türk futbolu için önemli bir değer katıyor."


'TRANSFER BİTİNCE HER ŞEY NORMALE DÖNÜYOR' 
Yoğun bir transfer dönemi geçirdiklerini ve 3 kulvarda mücadele edecek bir kadro kurduklarını ifade eden Buruk, "Transfer bitince her şey normale dönüyor. Burada oyuncuların performansının artması, en iyi durumlarını bulması eylül başını buluyor. Biz şu anda ekim ortasındayız. Yukarı doğru giden bir performansımız var. Bunu da devam ettirmek istiyoruz. Sonradan katılan oyuncuların takıma girmesi, adaptasyonu, fiziksel ve mental olarak hazır hale gelmeleri gerekiyor. Burada adaptasyon sorununu erken halleden var, geç halleden var. Oyuncuların gerçek performanslarını bulmaları için zaman gerekiyor. Ama takım olgusunu oluşturmaya başladık" dedi.


'MİLLİ TAKIM'LA GURUR DUYUYORUZ' 
EURO 2024 biletini alan A Milli Takımımız’ı kutlayan Okan Buruk, "Montalla ile iletişimimiz var. Geldikten sonra ben de aradım, o da Manchester sonrası tebrik etti. Her türlü yardıma hazır olduğumuzu ilettim. İyi bir başlangıç oldu. Hem Milli Takımımızı hem de Futbol Federasyonumuzu bu anlamda tebrik ediyorum ve gurur duyuyorum" dedi. Galatasaray ve Fenerbahçe’nin Avrupa’daki başarısının Milli Takım’a yansıdığını vurgulayan Buruk, “Büyük bir bölümü yine Galatasaray ve Fenerbahçeli oyuncuların çoğunluğunun lokomotif olduğu bir takım oldu. Galatasaray’ın Manchester’ı deplasmanda yenmesi, Fenerbahçe’nin Konferans Ligi’nde 2 maçını da kazanması, oyuncuların mental olarak bu başarıyı Milli Takım’a olumlu şekilde taşımalarını sağladı" diye konuştu.


DAVINSON SANCHEZ MÜJDESİ 
Başta Türk Milli Takımı’nda oynayan Kerem, Barış, Abdülkerim ve Kaan’ın performansına çok sevindiğini belirten Okan hoca, "Hızlı bir şekilde bize katılacaklar. Onun yanında yurt dışına gidenler var. Bizim için en zoru Güney Amerika. Davinson Sanchez, en geç gelecek oyuncumuz. Perşembe günü gelecek, cuma günü takımla antrenmana çıkacak, cumartesi gününe hazır olacak. Afrika’ya giden oyuncularımız var, Bakambu ile Zaha. Hakim Ziyech de gitti ama orada tedavisine devam ediliyor" açıklamasını yaptı.


HAKIM ZIYECH'İN SON DURUMU 
Fas Milli Takımı’na giden Hakim Ziyech hakkındaki detayları da paylaşan başarılı teknik adam, "Hakim’in burada ufak bir rahatsızlığı vardı. Buradaki ağrıyı sanki orada tekrar olmuş gibi lanse ettiler ama bunun gerçeklik payı yok. Gittiğinde zaten Fas’ın hocası ve doktoruyla görüştük, orada oynatılmayacak ama tedavisine devam edilecek. Hakim kontrolümüz altında, doktorumuzun verdiği program dahilinde devam ediyor. Döndükten sonra da yavaş yavaş bizle başlayacak. Ne zaman oynayacağını göreceğiz" ifadelerini kullandı.


'BAYERN'İ YENEBİLİRİZ' 
Okan Buruk, Beşiktaş derbisi sonrası oynayacakları Bayern Münih maçı için de ümitli olduklarını söyleyip, şunları kaydetti: "Kopenhag maçını 2-0’dan getirmek önemliydi. Yine Manchester maçını kazandık, çok önemliydi ama şu anda daha hiçbir şey kazanmadık. Grupta herkes birbirini yenebilir. Kopenhag’ın Bayern’i nasıl elinden kaçırdığını gördük. Şimdi biz Bayern Münih ile 2 maç oynayacağız. Bu maçlarda beklentimiz tabii ki kazanmak, onun için sahaya çıkacağız. İç saha da olsa deplasman da olsa kendi oyunumuzu net şekilde ortaya koyacağız. Gruptaki durum, Bayern maçları sonrası ortaya çıkacak. Ama görünen şu ki, gruptan çıkma adına sonuna kadar hep iddialı olacağız."


'BEŞİKTAŞ DERBİSİNİ KAZANMAK İSTİYORUZ' 
Milli ara sonrasında oynanacak Beşiktaş derbisi hakkında da görüşlerini belirten Okan hoca, yine iddialı konuştu. "Beşiktaş ligin en iyi takımlarından biri” diyen Buruk, “Teknik direktör değişikliği oldu. Burak Yılmaz geldi, Burak da Türk futbolu için önemli bir isim, çok sevdiğim, çok değer verdiğim bir isim. Onun için de hayırlı olsun demek istiyorum. İkinci maçı bize karşı olacak. Geçen sezon da benzer bir şey oldu. Geçen sene Şenol hoca, Ümraniye maçı ile başlamıştı, ikinci maçı bizim maçtı. Aslında aynı zamanlarda bir hoca değişikliği oldu" ifadelerini kullandı. Zorlu mücadeleye en iyi şekilde hazırlanacaklarını vurgulayan Buruk, şöyle devam etti: “Kadromuz, oyunumuz, kendi sahamızdaki oyunumuz, performansımızla, her maçta olduğu gibi bunu da kazanmak istiyoruz"


'TARAFTARLARIMIZI MAÇA BEKLİYORUM' 
"3 günde 2 çok önemli maç oynayacağız. Bu 2 maçı en iyi şekilde geçirip taraftarımız ile birlikte önemli bir ortam oluşturmak istiyoruz. Bizi inanılmaz itiyor taraftarımız, biz de oynadığımız oyunla onları sahanın içine çekmek istiyoruz. Her zaman iyi oyunla, dominant oyunla, onların gücüyle birlikte biz de gücümüzü arttırmak istiyoruz. O yüzden Beşiktaş maçı da bizim için en önemli gün. Tabii ki taraftarımızı maça bekliyorum, 90 dakika boyunca da yine bizle birlikte hücum, savunma hep beraber bu maçı da kazanmak için elimizden geleni yapacağız."

Güncellenme Tarihi : 17.10.2023 13:25

İLGİLİ HABERLER