Gündem
  • 8.8.2024 09:55

Rus kadın müsabaka sırasında rakibini zehirledi

Rus sporcu rakibini zehirlemeye çalıştı!

Rus satranç oyuncusu Amina Abakarova, turnuva öncesinde rakip oyuncuyu cıva ile zehirlemeye çalıştı.

Rusya Soruşturma Komitesi, rakibinin tahtasına cıva dökerek onu zehirlemeye çalışan Rus satranç oyuncusu hakkında soruşturma açıldığını belirtti.

Rakibini zehirleyen satranç oyuncusu Amina Abakarova kimdir? - Yeni Bakış -  Son Dakika Haberleri

CCTV ekranlarına yansıyan görüntülerde, geçen Cuma günü 40 yaşındaki Amina Abakarova'nın turnuva öncesinde, rakibi 30 yaşındaki Umayganat Osmanova'nın oyun tahtasına ve kullandığı bir parçaya termometreden cıva koyduğu görülüyor.

Watch moment female chess champion POISONS rival by lacing her board with  deadly mercury in chilling assassination plot | The Sun

Umayganat Osmanova

Ardından, aynı gün oynanan satranç turnuvası sırasında rakip oyuncu Osmanova’nın sağlığı bozulduğu için hastaneye kaldırıldı.

Shocking moment Russian chess star 'poisons her rival with mercury over  personal hostility' - The Mirror US

Satranç turnuvasının yapıldığı Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan bölgesinde kaydedilen görüntüler Çarşamba günü Telegram'da paylaşıldı.

Olaydan sonra görüntüleri izleyen Rusya Satranç Federasyonu, Abakarova'nın geçici olarak diskalifiye edildiğini ve yargı kararını beklediklerini açıkladı.

Amina Abakarova – a Russian champion tried to poison her opponent at a  chess tournament. Video

Suçlu bulunması halinde Abakarova'nın hayat boyu men cezası alması bekleniyor.

Diğer taraftan, Abakarova Rus medyasına verdiği bir röportajda, eylemini 'kişisel düşmanlıkla ilgili ani bir karar' olarak tanımlarken bunun satrançla veya turnuvayla hiçbir ilgisi olmadığını savundu.

Sağlığa hafif zarar verme suçundan açılan davada, Abakarova için dört aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Çok az miktarlarda bile etkili olabilen cıva, bir sinir sistemi toksinidir. Merkez sinir sistemini ve böbrek sistemini doğrudan etkiler ve beyin işlevinin bozulmasına neden olur.

Güncellenme Tarihi : 8.8.2024 10:05

İLGİLİ HABERLER