Gündem
  • 31.1.2005 00:08

SARIGÜL'ÜN DÖVDÜĞÜ ATEŞ ÜNAL ERZEN, OLAYLI KONGREYİ ANLATTI...

HASAN ÖRNEKOĞLU
İSTANBUL - Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün CHP kongresinde kendisine yumruklarla saldırdığını belirterek, "'Seni öldüreceğim' dedi, bundan sonra başıma ne gelirse Sarıgül'den bilinsin" dedi.


Başkan Ateş Ünal Erzen, olaylı geçen CHP kongresini, İHA'ya anlattı. Başına gelen olayın üzüntü verici ve korkunç olduğunu belirten Erzen, "Ben onur üyesi olarak kurultaya gittim, delege değilim. Hangi taraf Baykal'cı, hangi taraf Sarıgül'cü beni ilgilendirmiyor. Bu yüzden de boş bir sandalyeye oturdum. Önümden kalabalık bir grubun geldiğini gördüm. Aralarında Sarıgül vardı. Sarıgül bana doğru baktı, selam verecek zannettim" dedi.


Ateş Ünal Erzen, Sarıgül'ün çok sert bir el hareketiyle parmağını kendisine doğru uzattığını ifade ederek, "Bana 'çık dışarı, çekil git' dedi. Daha sonra, önümüzde bulunan sandalyelerin üzerinden atlayarak bana doğru hamle yaptı. Ben oturuyordum, dizlerime bastı ve bana saldırmaya başladı. Yumruk atmaya başladı. Kulağıma ağır darbeler vurmaya çalıştı. Ağza alınmayacak küfürler etti. Beni, öldürmekte tehdit etti. 'Seni öldüreceğim' dedi. Yanında Hurşit Güneş de vardı. O da, acıyan gözlerle bana baktı" diye konuştu.

 
Sarıgül'ün kendisine ağır darbelerle art arda vurduğunu ifade eden Erzen, Aylin Sarıgül'ü ittiği yönündeki iddiaları yalanladı. Erzen, "Sarıgül, parmağını ağzıma soktu ve yanağımı yırtmaya çalıştı. Artık onun ve yandaşlarının bu partiden ihraç edilmesi gerekiyor. CHP, kendisine çeki düzen vermeli ve böyle insanları partiden atarak kendisini toparlamalı. CHP, Atatürk'ün kurmuş olduğu laik bir partidir. Bu tarz insanların bu partinin içinde yeri yoktur. Resmen beni linç etmeye çalıştılar. Sarıgül'ün partiden ihraç edilmemesi, ülke için büyük bir kayıptır" açıklamasında bulundu.
Erzen son olarak şunları söyledi:


"Sarıgül kendisine şizofreni raporu almalı. Bu yaşadığım olayın takdirini Türk halkına bırakıyorum. Kararı onlar versin. Ben rapor falan almadım, şikayetçi olmaya gerek duymadım. Sadece beni ölümle tehdit ettiği için pazartesi günü Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurmayı düşünüyorum. Bundan sonra başıma ne gelirse Sarıgül'den bilinsin."

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 10:59

İLGİLİ HABERLER