Spor
  • 22.5.2008 09:59

SCOLARİ F. BAHÇE'YE GELİYOR MU?

Felipe Scolari, Türkiye’den hiç kimse ile transfer görüşmesi yapmadığını söyledi.

VATAN 7 Haziran’da ilk maçımızı oynayacağımız Portekiz’in kampına girdi. Scolari F.Bahçe’den teklif almadığını söylerken Deco ve Nuno Gomes “Türkiye çok sert bir takım” dedi.

2000 Avrupa Şampiyonası yarı finalisti, 2004 Avrupa Şampiyonası evsahibi ve finalisti, 2006 Dünya Kupası yarı finalisti Portekiz ile EURO 2008’in açılış günü olan 7 Haziran’da Cenevre’de ilk maçımızı yapacağız. Bu sebepten dolayı Viseu’ye Portekiz kampına rakibimizin nabzını tutmaya geldik.

Geçen hafta Türkiye’ye gelen ve “F.Bahçe bana teklif yaparsa yeniden düşünürüm. Çünkü İstanbul beklediğimden çok daha güzelmiş” diyen Portekiz’in Brezilyalı teknik direktörü Felipe Scolari, Türk basınında yer alan haberlerle ilgili olarak VATAN’a şunları söyledi: “Benimle görüşmeye Portekiz’e kimse gelmedi. Zaten artık EURO 2008 dönemine girdik. Bu saatten sonra sadece Portekiz Milli Takımı ile ilgili sorulara cevap veririm. Hiçbir ülke, hiçbir kulüp hakkında tek söz söylemem. Görüyorsunuz burada herkes bizden başarı bekliyor. Bu şartlar altında Portekiz’in işleri dışında kendi özel işlerimle uğraşmam bizden başarı bekleyenlere hakaret olur. Turnuva bitsin, ondan sonra oturup uzun uzun konuşuruz.”

‘ÇOK ZOR BİR MAÇ’

KAMPIN ilk gününde, Türk futbol gündeminden hiç düşmeyen Deco ve Fatih Terim’in Fiorentina’dan eski öğrencisi olan Nuno Gomez ile de görüştük. Milli takımımızı genel olarak “Sert ve agresif” bulan ikili, ilginç yorumlar yaptı.

DECO: “Bizi zor bir turnuva bekliyor. Güçlü bir gruptayız. Turnuvaya Türkiye maçı ile başlamak istemezdim. Çünkü çok sert ve agresif bir futbol oynuyorlar. Kaliteli futbolcuları var. Oyunun konrolünü onlara karşı sürekli elde tutmamız zor. Son yıllarda futbola çok para harcıyorlar ve doğal olarak şimdi bunun karşılığını alıyorlar. Gerek milli maçlarda, gerekse Şampiyonlar Ligi’nde Türk takımlarına karşı oynamak artık kolay değil. Kazanmak istiyorsak en az onlar kadar sert ve mücadeleci olmalıyız. Ben EURO 2008’e hazırım. En iyi turnuvamı çıkarmak için geldim kampa. Barcelona’da bu sezon fazla oynamadım. Ne fizik ne de kafa olarak yorgunum. Tamamen bu turnuvaya hazırım. Deco’nun turnuvasını izleyebilirsiniz.”

Tecrübeli futbolcu “Peki bir Türk takımına transfer olur musun?” sorumuza “Barcelona’da, dünyanın en iyi 3-4 kulübünden birinde futbol oynuyorum. Şu anda milli takım kampındayım. Transfer konuşmak istemiyorum” şeklinde nazik bir cevap verdi.

NUNO : “Terim’in takımına karşı oynayacağım. Onun nasıl bir futbol anlayışı olduğunu biliyorum. Arkadaşlarımı öncelikle bunun için uyarmalıyım. Bizi sürekli pres yapan, agresif, mücadeleci ve sert bir takım bekliyor. Türk futbolcuları tanıyorum. Nihat’ı, Altıntop’ları biliyorum. Çok zor maç olacak. Biz de iyi takımız. Umarım Türkiye’ye karşı tam takımla çıkarız. Çünkü 4 arkadaşımız çok zorlu bir Şampiyonlar Ligi finali oynayacaklar. Fatih Terim’e bizim dışımızdaki tüm maçlarda başarılar diliyorum. Onu görüp onunla yeniden karşılaşmak zevkli olacak. Fakat sahadan kazanarak ayrılmak istiyorum. 2004 ve 2006’daki şanssızlık zincirini kırıp turnuvayı kazanmak istiyoruz. Bunun için ne yapacağımızı öğrendik artık. Dikkatimizi bir an, bir maç bile kaybetmeyeceğiz.”

(VATAN)

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 12:01

İLGİLİ HABERLER