Spor
  • 2.8.2024 02:08

Scott McTominay için İngiltere'ye çıkarma yapıldı, bir de sürpriz iddia...

Galatasaray dev transferi bitiriyor! 

Artık orta saha arayışlarına bir nokta koymak isteyen Galatasaray Yönetimi, birkaç hafta önce gündeme gelen Scott McTominay’ın transferini bitirmek üzere İngiltere’ye gidiyor. İskoç yıldızla anlaşan Sarı-Kırmızılılar, şimdi de Manchester United’a son teklifini sunacak. Ayrıca İngiliz medyası, Galatasaray’ın 25 yaşındaki Brezilyalı orta saha için Norwich’in kapısını çaldığını ve dev bir taleple karşı karşıya kaldığını ileri sürdü.

Scott McTominay için bir çıkarma daha 

Galatasaray, Scott McTominay transferi için bir kez daha İngiltere’ye çıkarma yapıyor. Resmi maçların başlamasına günler kala orta saha arayışlarına artık bir son vermek isteyen Sarı-Kırmızılılar, geçtiğimiz haftalarda da gündemde olan İskoç futbolcuyu renklerine bağlamaya çalışacak.

5 milyon Euro garanti ücret 

Galatasaraylı yetkililerin sadece birkaç gün önce 27 yaşındaki oyuncuyla senelik 5 milyon Euro garanti ücret üzerinden anlaşmaya vardığı öğrenildi. Sırada Manchester United’la pazarlık süreci var. Taraflar daha önceki görüşmelerde ortak noktada buluşamamıştı. Ancak bu kez durum farklı...

Transferde kolaylık sağlanmaya başlandı 

Tıpkı Galatasaray gibi, Manchester United da yeni sezon planlamasını bir an önce tamamlamak istiyor ve McTominay, ilk 11 kurgusu için düşünülmeyen isimler arasında. Tecrübeli futbolcu, yerini kaybettiği için altyapısından çıktığı United’dan ayrılmaya hazırlanıyordu. İngiliz kulübü de kadro yapısı yavaş yavaş netleştikçe, üzeri çizilen oyuncuların transferinde kolaylık sağlamaya başladı.

Bonserviste indirim var 

Bu nedenle McTominay’ın bonservisinde de ciddi bir feragat yapılması bekleniyor. Hem savunmada hem hücumda Cim Bom’un hedefi, İskoçya Milli Takımı’nın oyuncusunu maksimum 10 milyon Euro bonservis bedeliyle renklerine bağlayabilmek.

Torreira’nın yükü azalacak 

Böylece Torreira’nın orta sahadaki yükü tamamen azalmış olacak. 1.91’lik boyu ve güçlü fiziğinin yanı sıra top tekniği ve oyun zekasıyla da dikkat çeken Scott McTominay, Manchester United’da 6 ve 8 numaranın yanı sıra stoper olarak da oynarken, İskoç Milli Takımı’nda 10 numaralı pozisyonda görev yapıyor. Tecrübeli oyucu, EURO 2024’te ülkesi adına bir de gol atmıştı.

Son iddia: Gabriel Sara 

İngiltere Championship ekiplerinden Norwich City’de forma giyen Gabriel Sara’nın Galatasaray’ın transfer listesinde olduğu ileri sürüldü. İngiliz gazetelerinde yer alan iddiaya göre Sarı-Kırmızılılar, hem Brezilyalı futbolcu hem de kulübüyle görüşme yaptı. Bu temaslarda Sara’nın Cim Bom’a olumlu yanıt verdiği, ancak bonservisle ilgili bazı pürüzler olduğu belirtildi.

30 milyon Euro isteniyor 

Gazetelerde yer alan habere göre Norwich, Gabriel Sara için Galatasaray’dan tam 30 milyon Euro bonservis ücreti talebinde bulundu. Yönetimin bu talep üzerine düşünmek için süre istediği kaydedildi.

O seviyelere gelmezse... 

Galatasaray her ne kadar orta saha transferi için ciddi bir bütçe ayırsa da iddia edilen rakamlara yakın hiçbir teklif yapılmayacağı ifade ediliyor. Norwich’in Galatasaray’ın planladığı seviyelere inmemesi durumunda, Sara’nın tamamen gündemden çıkarılacağı bildirildi

Güncellenme Tarihi : 2.8.2024 02:09

İLGİLİ HABERLER