Asayiş
  • 30.3.2011 14:31

SEMA İÇİN 11 BİN ARAÇ İNCELENDİ

Bursa Valisi Şahabettin Harput, 19 yaşındaki üniversiteli Sema Karakoca'nın öldürülmesinin ardından jandarmanın 10 bin 840 aracı kontrol ettiğini, bunlar arasından 300 tanesini incelemeye aldığını belirterek, "7 ev, 4 işyeri ve 6 otomobilde arama yapılmış. Arama sonucunda suç delili olabileceği değerlendirilen malzemelere el konulmuştur" dedi. Vali Harput, Görükle'de ciddi manada içkili yer olduğunu, bu mekanlarda bir kısım insanların yanlış davranmasının açık bir gerçek olduğunu bildirdi.
Valilik binasında olayla ilgili basın toplantısı düzenleyen Bursa Valisi Şahabettin Harput, olay yerindeki bir saç tokasından cenazenin Sema Karakoca'ya ait olduğunun teşhis edildiğini hatırlatarak, "Olayın muhtemel zanlılarının adalete teslim edilmesi bizim öncelikli görevimizdi. Kimsenin yaptığı eylemin yanına kar kalmayacağı herkes tarafından bilinmesi gerekiyordu. Cesedin bir kısmından yola çıkılarak çok titiz çalışmalar başarıyla neticelenmiştir. Konuyla ilgili olan kişiler gözaltına alınmıştır" diye konuştu.

"10 BİN OTOMOBİL KONTROL EDİLDİ"
Olayın aydınlatılması için özel bir ekip kurulduğunu belirten Vali harput, "Kızımızın gidebileceği her türlü yer ve belge değerlendirmeye alınmıştır. Adı geçen maktulun cesedi ailesine gösterilmiş ve ailesi cesedi tanımıştır. 6 araç, 7 ev ve 4 işyerinde aramalar yapılmış, suç teşkil eden delil ve malzemelere el konulmuştur. S.K. ile görüşen kişilerin telefon kayıtlarından da yola çıkılarak çok sayıda telefon takibe alınmıştır. Bu dinlemeler savcılığın talimatıyla yapılmıştır. 1 Mart tarihinde Bursa-İzmir karayolundan geçen 10 bin 840 aracın kontrolü yapılmış, Çatalağıl Köyü istikametine dönen 300 araç da incelemeye alınmıştır. Teknik imkanlar da kullanılarak olayla alakası olduğu tespit edilen 6 şahısın kimlikleri tespit edilmiştir. 6 şahıs 29 Mart'ta gözaltına alınmış, ifadeleri alınmaya devam etmektedir" şeklinde konuştu.

"ÜNİVERSİTE BÖLGESİNDE CİDDİ MANADA İÇKİLİ YER VAR"
Üniversite bölgesinde ciddi manada içkili yer olduğunu söyleyen Vali Şahabettin Harput, "Gençlerin çok fazla uğrak yeri olan mekanlarda bir kısım insanların yanlış davranışlarda bulunması açık bir gerçektir. Yasaya uymayan içkili mekanların denetlenmesi konusunda bizim tarafımızdan özel bir talimat verilmiştir. Cuma günü bu tür konularda sıkıntıları sebebi konusunda belediye başkanları, rektör, jandarma komutanı, emniyet müdürü, bazı sivil toplum kuruluşlarıyla ilgili toplantı yapıp neler yapabileceğimizi konuşacağız" şeklinde konuştu.
Bölgede 24 saat polis devriyesinin görev yaptığını belirten Vali Harput, "Bölge daha yeni polisin sorumluluğu altına girmiştir. Karakol yapımı için gerekli çalışmalara başladık ve yer tespiti yaptık" dedi.

"AİLELER ÇOCUKLARININ NEREYE GİTTİKLERİ BİLMELİDİR"
Bütün toplumlarda sadist kişilerin olduğunu dile getiren Vali Harput, "Herkesin üzerine düşen görevleri yerine getirmesi olmazsa olmazıdır. Aileler de çocuklarının nereye gittiğini ve kimlerle arkadaşlık ettiğini takip altında bulundurmalıdır. Bu tür olaylar yaşandığı takdirde güvenlik güçleri hesabını soracaktır. İleriki süreçte detaylı bilgi verilecektir. Zanlıların yakalanması konusunda özellikle jandarmamız büyük bir titizlik göstermiştir. Acılı ailenin acılarının biraz da olsa rahatlaması konusundan jandarmamız büyük bir zoru başarmıştır. Jandarmayı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 18:59

İLGİLİ HABERLER