Bilim
  • 12.7.2013 12:36

Suyun hafızası var

SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yusuf Demir, Kuran-ı Kerim'de yüzü aşkın ayette su ve suyun önemine vurgu yapıldığını ifade ederek suyun yaratılan maddeler içerisinde en özelllerin başında geldiğini ve 'hafızasının olduğunu' söyledi.

Suyun katı hali olan buz halinin sıvı halinden daha az yoğun olduğunu söyleyen Prof. Dr. Demir, "Bu nedenle buz, suyun üzerinde yüzebilmektedir fakat dünyadaki başka hiçbir madde böyle bir özelliğe sahip değildir. Diğer bütün maddelerin katı hali, sıvısı içerisinde batmaktadır" dedi.

Bilimsel tarife göre; bir maddenin katı halinin sıvı halinden daha düzenli ve sık bir molekül yapısı gösterdiğinden her zaman yoğunluğunun fazla olduğunu kaydeden Prof. Dr. Yusuf Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fakat su bir istisnadır. Su yaklaşık 4 derecede en yoğun haldedir. Biraz daha soğuyup 0 derecenin altına inildiğinde, yoğunluğu azalan katı parçacıklar yukarı hareket eder ve su yüzeyinden donmaya başlar. Ve aşağıya doğru yayılarak donmaya devam eder. Fakat dünyadaki diğer bütün sıvı maddeler dipten donmaya başlar ve en son yüzeyde tamamlanır. Eğer suyun bu istisnai özelliği olmasaydı, donan deniz ve göllerdeki bütün dip canlıları yok olurdu. Diğer bir ifade ile yaşam olmazdı. Bilimle açıklanamayan bu olgu, yaratanın suya verdiği benzersiz bir özelliktir."

Vücudumuzda suyun büyük bir kısmının yiyecek ve içeceklerle alındığını dile getiren Prof. Dr. Demir, "Su vücutta metabolizma artıklarının atılması için bir araçtır. Su vücudun ısı düzenleyicisidir. Su, kainattaki bütün canlıların taşıyıcısıdır" diye konuştu.

SUYUN HAFIZASI VAR

İnsanlar için çok önemli olan suyun, hafızasının olduğunu ileri süren Prof. Dr. Yusuf Demir, "İçinde su olan şişenin üstüne yazılmış veya söylenmiş olan sözcükler, düşünceler, suya çalınmış olan müzik veya oynatılmış film ile suyun yapısal özelliği değişir. Japon bilim adamı Masaru Emoto, su molekülleri üzerine yaptığı araştırmalarda Kuran okurken veya ezan okurken, sudaki moleküllerin meydana gelen titreşimle mükemmel bir altıgen dizilime ulaştığını saptamıştır" dedi.

Prof. Dr. Demir, uyanır uyanmaz 2 bardak su içilmesinin iç organları harekete geçirdiğini belirterek, "Her yemekten 30 dakika önce 1 bardak su, yiyecekleri hazmetmeye yardım eder. Banyodan önce 1 bardak su içilmesi tansiyonun düşmesine yardım eder. Uykudan önce 1 bardak su içilmesi ise kalp krizini ve felci önler" dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 13:36

İLGİLİ HABERLER