Gündem
  • 8.7.2010 20:21

TECAVÜZ DAVASI BAŞLADI

SİİRT - Siirt'in Pervari ilçesinde geçen yıl 3 yaşındaki bir kız çocuğunu tecavüz edip öldürdükleri, 2 yaşındaki bir çocuğu da tecavüze kalkışıp dere kenarında ölüme terk ettikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan Atatürk Yatılı İlköğretim Bölge Okulundaki 7 erkek öğrenci ile onlara yardım ettiği iddia edilen 1 kız öğrencinin yargılanmasına başlandı.
Siirt Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuksuz yargılanan 8 sanıktan 7'si hazır bulundu.
Sanıkların çocuk olması nedeniyle mahkeme heyeti duruşmanın kapalı görülmesini kararlaştırdı.
Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan sanıklardan olay tarihinde 14 yaşından büyük olan Y.Ş ve S.G'nin tutuklanmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.
Siirt Baro Başkanı Mehmet Ali Özel, duruşma sonrasında yaptığı açıklamada, mahkemenin ayrıca, olaydaki mağdur çocuğun bedensel ve ruhsal yönden etkilenip etkilenmediğinin belirlenmesi için alınan örneklerin Adli Tıp Kurumuna gönderilmesini de kararlaştırdığını bildirdi.

-İSTENEN CEZALAR-

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 7 erkek öğrenci ve onlara çocukları tehdit karşılığında getirdiği iddia edilen 1 kız öğrenci için birer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 30'ar yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:00

İLGİLİ HABERLER