Medya
  • 3.3.2005 00:12

TELEVİZYON ELEŞTİRMENİ YÜKSEL AYTUĞ'DAN KIRIP GEÇİREN TÜRK OSKARLARI

Tek kişilik jürisiyle Vatan Gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ mizahi bir dille Türkiye’nin TV Oscarlarını dağıttı. En iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü “Hiç tarzı olmadığı halde magazin ağırlıklı haber bültenini "ciddi ciddi sunan" Ali Kırca”ya veren yazarın diğer ödüllerini merak ediyorsanız buyrun, okuyun.

"Malum, Oscar ödülleri dağıtıldı. Ee? Bizim televizyon starlarımızın başı kel mi? İşte 'Yakından Kumanda Akademisi"nin dağıttığı TV Oscarları:

En İyi Dizi: Başladığı günden bu yana 184 kişiyi öldürüp, bir o kadar yeni karakteri bünyesine katan ve sektörde işsiz oyuncu bırakmayan "Kurtlar Vadisi".

En İyi Yönetmen: Televizyon yöneticilerini, yapımcıları, izleyicileri, gelinleri, damatları "parmağında oynatan" Semra Hanım.

En iyi Erkek Oyuncu: Dublör kullanmadan kafasında bardak kıran Caner.

En İyi Kadın Oyuncu: Gelin adayı rolü yapıp kaset çıkartan Sinem.

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Olan bitenlere "Aaa! Sahi mi? Vah vah!" deyip, diğer yandan ateşin altını açarak, ortalığı köpürten sunucu Ebru Akel.

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Hiç tarzı olmadığı halde magazin ağırlıklı haber bültenini "ciddi ciddi sunan" Ali Kırca.

Televizyona Uyarlanan En İyi Senaryo: Sözde TEMA'ya yardım amacıyla yapılan ama keçilerin fideleri yediği "Ünlüler Çiftliği".

En İyi Senaryo: "Ne Yapalım Halk Bunu istiyor." (Türlü rezilliği ekrana süren yapımcı ve TV yöneticilerinin habire başa sardıkları film)

En İyi Yabancı Yapım: Kimse bir şey anlamadığı için hepimizin Fransız kaldığı "DefaKto" programı.

En İyi Animasyon (Canlandırma): Ekranda hiçbir şey yapmadan ve tek kelime konuşmadan "sunucuymuş gibi" görünmeyi başaran Özlem Yıldız.

En İyi Kısa Animasyon Dizisi: İki bölümde yayından kaldırılan ve hepimizde "serap" etkisi yaratan atv'nin "Eylül" dizisi.

En İyi Kısa Aksiyon: Kader'in, Nergis'i kayışla kovaladığı "Bir Prens Aranıyor".

En İyi Belgesel: Teşvik priminin belgesini gözler önüne seren ama başta Futbol Federasyonu olmak üzere devlet kurumları tarafından cami avlusuna bırakılan "Telegol".

En İyi Kostüm Tasarımı: 'Anadolu Ateşi"nde genç türkücü adayına finalde transparan kıyafet giydirip, birincilikten eden Dilara Endican.

En İyi Makyaj: Star TV'yi pahalıya satmak için İbo, Hülya ve Mehmet Ali ile boyayan TMSF.

En İyi Orijinal Beste: Semra Hanım'ın "Daldan Dala" adlı remk'i.

En İyi Ses Uyarlama: "Beyaz Orkide" şarkısında nakarat bölümlerini çaktırmadan bir başka şarkıcıya okutan Banu Alkaıı.

En İyi Görsel Efekt: Asıl hedefleri altınlara konmak olan ama izleyenleri mutlu bir izdivaç için orada bulunduklarına inandıran gelin, damat ve kaynana adayları.

Akademi Onur Ödülü: Ekranda olup bitenlere rağmen ısrarla akıl sağlıklarını korumayı başaran tüm televizyon izleyicileri."

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:12

İLGİLİ HABERLER