Spor
  • 12.2.2009 00:19

TERİM: 'BAZI OYUNCULARIMDAN MEMNUN DEĞİLİM!..'

İşte Terim'in açıklamaları: "Saha ve hava şartları herkesin istediğini yapmaya müsait değildi ama 45 dakikaları bölüştük diyebiliriz. İlk yarıda biz çok iyiydik, pozisyonlar bulduk, kalemizde hiç tehlike yaşamadık. Bu yarıda ben göreceğimi gördüm. İkinci yarıda ise diğer planımıza geçtik. Orta sahayı kalabalık tuttuk ama rüzgar oyun kurmamızı olumsuz etkiledi. Daha erken gol yiyebilirdik ama son dakikada da beklemiyorduk. Her zaman biz gol atmıyoruz. Son dakikalarda biz de yiyebiliriz.
Hücum oynadığımızda bir sorun yok ama bu maçta gördük ki orta sahamız çok önemli. Tuncay'ın oyunun iki yönünü oynamasının ne kadar önemli olduğunu, Semih'in top tutmasının önemini görmüş olduk."

"BU MAÇI KAZANMALIYDIK"

2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta mücadele eden A Milli Takım, özel maçta karşılaştığı Fildişi Sahilleri ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmayı uzun süre Gökhan Ünal'ın attığı golle 1-0 önde götüren Ay-yıldızlı ekip, maçın uzatma dakikalarında yıldız futbolcu Drogba'nın golüne engel olamadı.
Zaman zaman yağmur altında oynanan maçta İzmir Atatürk Stadı, tarihi günlerinden birini yaşadı. Yağmura rağmen tribünleri dolduran futbolseverler Milli Takım'a destek verdi. Maç sırasında fotoğraf geçen basın mensupları için ayrılan odanın asma tavanı çökünce 3 gazeteci yaralandı.
Maç sonrası basın toplantısı düzenleyen Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Fatih Terim, Fildişi Sahili ile İzmir Atatürk Stadı'nda oynanan hazırlık maçını iki devreli olarak değerlendirdi. "İlk yarı biz, ikinci yarı onlar iyi oynadı. Rüzgar, bir tarafın üstünlük sağlamasında etkili oldu" diyen Fatih Terim, oyuna ikinci yarı aldığı oyuncuların performansından memnun olmadığını dile getirdi. En büyük eksiklerini ikinci yarı rakibe alan tanımaya bağlayan Terim, "Adam markajı da olması lazım. Defans daha katı
olmalı. İspanya maçının havası, puana olan ihtiyacımızdan farklı olacak" dedi. İkinci yarı oyuncuların çıkmasının oyunu etkilediğine dikkat çeken Terim, "İlk yarı seyretmeye doyamadığımız bir takım vardı. Benim özlediğim takım bu. İkinci yarıdakilerin şanssızlığı rüzgardı. Topun bizde kalmasını sağlayıp, avantaj sağlayabilirdik. Oyuncu değişikleri muhakkak etkili oldu. Bu milli takım forması, buldunuz mu bırakmayacaksınız. Beş ayda ikinci buluşmamız. Bazı oyuncularımız takımlarında oynamıyor.
Performanslarını ölçemiyoruz. Kimilerinin performansından memnunsak, bazılarından memnun değiliz. Herşeye rağmen kazanmalıydık" diye konuştu.

"İKİNCİ YARIDAKİ OYUN BENİ MUTLU ETTİ"

Maç sonunda basın toplantısına katılan Fildişi Sahilleri Milli Takımı Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic de takımının ilk yarıda istediği oyunu sergilemediğini belirtti. Takımının ikinci yarıda istediği futbol ortaya koyduğunu belirten Boşnak teknik adam, "Tahmin ediyorum ki, güzel bir maç izlettik. Bizim takımda bazı sorunlar vardı ama bunlar yeni bir şey değil. İlk 15 dakika maça iyi başlamadık ve gol yedik. İkinci yarı özellikle biz maça hakimdik. Galibiyeti de hak etmiştik. Avrupa'nın çok iyi bir
takımı olan Türkiye'ye karşı oynayınca kazanamıyorsun. Bu beraberlikten de memnun olmak lazım. Çalışmamıza devam etmemiz lazım. Bu takım ilerisi için çok şeyler vaat ediyor" dedi.
Halilhodzic, "Benim takımım ilk 15 dakika maça iyi başlamadı. Fakat daha sonra oynamaya çalıştı. İkinci yarı 5-6 tane gol pozisyonu vardı. Unutmamak lazım ki, ağır bir sahada ve ağır bir zeminde oynadık. Yorulabilcek bir sahaydı. Bizim açımızdan özellikle ikinci yarı iyi bir maç olduğunu düşünüyorum. Hele Türkiye'ye karşı kendi evinde oynadığnı düşünürseniz, ve pozisyonlar elinize geçerse, ki bu maçta hepsisi yakaladık. Bundan menun olmak gerekir. Benim takımım ileride daha iyi olacak" şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının İspanya maçında Türkiye'nin şansını sorması üzerine Vahid Halilhodzic, "Türkiye çok kaliteli bir ekip, tecrübesi de var. En son Avrupa Şampiyonası'nda çok iyi bir gelişim gösterdi. Fakat İspanya ekibi de kolay bir ekip değil. Son Avrupa Şampiyonu. Dışarıda da iyi bir sonuç almak isteyecek tabi Türkiye ama evinizde iyi bir sonuç alacaksınız" dedi. Halilhodzic sözlerini, "Umarım Türkiye ve Fildişi Sahili takımı 2010 Dünya Kupası Finalleri'ne gider" şeklinde tamamladı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 01:16

İLGİLİ HABERLER