Gündem
  • 25.4.2006 09:11

TÖRENDE SAKIZ ÇİĞNEYEN AKP'Lİ BAŞKAN TUTUKLANDI!

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen törende Atatürk anıtına çelenk koyarken ağzında sakız olduğu öne sürülen AKP İlçe Başkanı Veysel Dalcı (38) tutuklandı.
Fatsa'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları nedeniyle düzenlenen törenin ardından Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer'in AKP'li Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Kalender Karadağ'la birlikte yaptığı değerlendirme toplantısında, Dalcı hakkında suç duyurusunda bulunulması kararlaştırıldı.

'Sonra fark ettim'
Binbaşı Karadağ da, dün, aynı zamanda eczacılık yapan Dalcı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Dalcı, sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından, "Atatürk'ün manevi şahsiyetine hakaret" suçundan tutuklandı.
Evli ve iki çocuk babası olan AKP'li Veysel Dalcı, mahkemedeki savunmasında, akşam sarmısaklı yemek yediğini ve tören sırasında ağzının kokmaması ve çevredeki kişiler rahatsız olmasın diye sakız çiğnediğini ifade etti. Dalcı, "Çelengi anıta bıraktıktan sonra ağzımda sakız olduğunu fark ettim. Çok üzgünüm" dedi.

Hukukçular karşı
Dalcı'nın tutuklanması hukukçular tarafından tepkiyle karşılandı. Anayasa hukukçusu Prof. Dr Necmi Yüzbaşıoğlu, "Yapılanın gayri ciddi bir davranış olarak algılanması gerekir. Bunu hakaret olarak algılamak zor. Her gayri ciddi davranışı hakaret olarak nitelendiremeyiz" dedi. Anayasa hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu da, "Bu ciddiyetsizlik, laubalilik olarak algılanabilir ama sakız çiğnemenin hakaret anlamına geldiğini hiçbir hukuk metninde bulabileceğimizi zannetmiyorum" diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 07:03

İLGİLİ HABERLER