Asayiş
  • 19.11.2006 11:49

'TOZ DUMAN'DA SON NOKTA: TBMM ÖZEL GİRİŞ KARTI SAHİBİ DE YAKALANDI!..

SİVAS'ta 11 kişinin tutuklandığı ‘Toz Duman’ operasyonu kapsamında ele geçirilen suikast silahları ile TBMM özel giriş kartının sahibi olduğu gerekçesiyle aranan Mehmet Ruhi Bakioğlu yakalandı.
      Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Terörle Mücadele Şubeleri ekiplerinin geçen hafta gerçekleştirdikleri operasyonda yapılan 9 ayrı baskında uyuşturucu madde ticareti yapmak için örgüt kurdukları öne sürülen 50 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 11’i tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Operasyon kapsamında zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda TBMM özel giriş kartının yanı sıra, el bombası, dinamit düzenekleri, çeşitli çap ve ebatlarda tabanca ve tüfeklerle bunlara ait mermiler, suikast mermileri ve uyuşturucu maddeler ile bir miktar döviz ele geçirilmişti.
      Suikast mermileri, el bombası, dinamit ve TBMM özel giriş kartının sahibi olduğu belirlenen Mehmet Ruhi Bakioğlu ilk aşamada yakalanamadı. Operasyon sırasında şehir dışında olduğu anlaşılan, eski TEK (Türkiye Elektrik Kurumu) çalışanı Bakioğlu, polisin sıkı takibi sonucu önceki gün yakalanarak gözaltına alındı.
      TEK'ten istifa edip ayrıldıktan sonra kendisine TIR satın alıp yurt dışına gidip geldiği belirlenen Bakioğlu'nun sorgusu sürüyor. Bakioğlu'nun yarın adliyeye sevk edilmesi beklenirken, operasyonda elde edilen TBMM özel giriş kartına ilişkin TBMM Başkanı Bülent Arınç da bir açıklama yapmıştı. Arınç, söz konusu kartın 1991- 1995 yılları arasında görev yapmış Divan Üyesi merhum Sinop Milletvekili DYP'li Kadir Bozkurt’un referansıyla verildiğini, ancak şu an için geçerlilik taşımadığını belirtmişti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 00:09

İLGİLİ HABERLER