Ekonomi
  • 18.3.2009 10:38

TÜRK PATRONLARDA İSVİÇRE PANİĞİ...

Varlık Barışı'na katılmayanlar İsviçre'nin banka hesaplarını açıklama kararının ardından 'barışın' yeniden uzatılmasını istedi.

İsviçre'nin, bankacılık sistemini OECD'nin denetimine açma kararı bu ülkede hesabı bulunan Türk patronlarında paniğe neden oldu.

Varlık Barışı projesi kapsamında, paralarını yurtdışından getirmeyen bazı patronların, Varlık Barışı Projesi'nin süresinin uzatılması için lobi faaliyetine başladığı bildirildi.

HÜKÜMET TEKLİFE SICAK

BANKACILAR, Varlık Barışı'ndan yararlanamayan birçok Türk işadamının, 'Paramızı nasıl getiririz' diye görüş aldığını açıkladı. Bankacıların, birçok işadamının Varlık Barışı projesi kapsamında parasını yurda getirmediği için pişman olduğunu, bu nedenle projenin süresinin uzatılmasının faydalı olacağını dile getirdiği bildirildi. Uzatma talebine sıcak bakan hükümet ve ekonomi yönetiminin ise projenin süresinin uzatılması için yasa çıkması gerektiğini belirterek, bunun da ancak seçimlerden sonra ele alınabileceğini ifade ettiler. BDDK Başkanı Tevfik Bilgin'in, şubat ayının son haftasında yaptığı açıklamaya göre, sadece İsviçre'nin bir bankasında Türkler'e ait 60 milyar dolarlık gizli hesap bulunuyor.

100 MİLYAR DOLAR OLABİLİR

DİĞER bankalardaki ve İsviçre'nin dışındaki ülkelerdeki mevduatlar da dikkate alındığında, Türkler'e ait yurtdışında 100 milyar doların üzerinde hesap var. Önümüzdeki dönemde, İsviçre'deki hesaplar OECD'nin denetimine açılacak. Böylece İsviçre'deki bankalar da diğer bankalar gibi uluslararası denetimlere açılmış olacak. Bu da, gizli hesapları ortaya çıkaracak.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 00:05

İLGİLİ HABERLER