Asayiş
  • 8.9.2004 20:45

TÜSİAD ZİNA YASASI'NA KARŞI ÇIKTI

ANKARA - Türkiye Sanayi ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ekonomi, siyasi ve sosyal gelişmeler ile Türkiye-AB ilişkileri hakkında görüşlerini içeren raporu hükümete sundu.
     Raporda, ''ekonominin iç ve dış şoklara karşı direncinin artırılması için, 2005 yılında mali disiplin ve reformlara devam edilmeli'' denildi.
     TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı'nın hükümete ilettiği raporda, makro ekonomik iyileşmenin sürekliliği için, Türkiye'nin yatırım ortamını hızla iyileştirmek zorunda olduğu, bu zorunluluğa karşın yatırım ortamında makro ekonomik ortamdaki düzelmeye parelel bir iyileşmeden söz etmenin mümkün olmadığı kaydedildi.
     Raporda, bankacılık sektörünün yeterince derinleşmemiş olmasının kalıcı istikrar ve yüksek sürdürülebilir büyüme önünde ciddi bir engel teşkil ettiği belirtilerek, Türkiye'de ekonomik büyümenin finanse edilebilmesi için yeni yasada finansal holding şirketleri, derecelendirme kurumları, denetim kurulu, kurumsal yönetim gibi AB kriterlerinin gerektirdiği kavramların getirilmesi ve bunların yasal bir çerçeveye oturtulmasının olumlu karşılandığı ifade edildi.
     Raporda ayrıca, petrolde varil başına gelen her bir dolarlık artışın ayda ortalama 15 milyon dolarlık ek maliyet getirdiği bildirildi.
     Raporda, Türk Ceza Kanunu'nda yapılması öngörülen değişikliklere de dikkat çekilerek, ''Zina eyleminin bir suç olarak tanımlanması, AB'ye uyum sağlanması gibi bir konu gündemde olsun olmasın isabetsiz bir tercih olacaktır'' denildi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:53

İLGİLİ HABERLER