Gündem
  • 30.10.2013 21:31

Twitter'de Marmaray savaşı!..

BBC Türkçe yapılan o hararetli tartışmaları sayfasına taşıdı.
 
  1. Sipirmin adlı Twitter kullanıcı, Marmaray'daki aksaklıkları eleştirenlere böyle yanıt veriyor:
  2. 13 dakika önce - @tsk_sipirmin - Twitter
  3. Paylaş
  1.  
     

    Twitter’da #Marmaray etiketi, Türkiye’deki en popüler etiketler listesinde saatlerdir birinci sırada. Marmaray’da bugün yaşanan aksaklıkları eleştiren bazı Twitter kullanıcılarıysa #ÇarşıdanAldımMarmaray EveGeldimTabanvay etiketini kullanıyor.

    13 dakika önce
    Paylaş
  2.  
     

    Twitter kullancısı L.Aslı: "Kızlı erkekli imdat frenini çekiyorlar !!! ÇarşıdanAldımMarmaray EveGeldimTabanvay"

    17 dakika önce - @lasli8010 - Twitter
    Paylaş
  3.  
     

    Adem Ercan adlı kullanıcı "Benzer projelerde,ilk günler insanla değil yükle test yapılır günlerce..İnsanlarımız kum çuvalı yerine konması dramatik.." diye bir eleştiri getiriyor, Marmaray tartışmasına.

    28 dakika önce - ‏@ademercan - Twitter
    Paylaş
  4.  
     

    BBC Türkçe editörü Murat Nişancıoğlu'nun soruları epey tartışma yaratmış görünüyor:

    29 dakika önce - @bbcturkce - Twitter
    Paylaş
  5.  
     

    BBC Türkçe editörü Murat Nişancıoğlu'nun, "İktidara yüklenmeye gerek var mı? İlk gün aksaklıkları olamaz mı? Öte yandan,herşeyin ardında #Gezi aramak doğru mu?" sorusu üzerine Twitter'da oluşan tartışmadan bir bölüm:

    1 saat 4 dakika önce - @bbcturkce - Twitter
    Paylaş
  6.  
     

    Mehmet Şahin adlı Twitter kullanıcısı Marmaray'daki aksaklıkları eleştirenlere böyle yanıt veriyor:

    1 saat 8 dakika önce - @mehmetsahinside - Twitter
    Paylaş
  7.  
     

    Dünden bir Marmaray fotoğrafı...

    1 saat 8 dakika önce
    Paylaş
  8.  
     

    Gün içinde Marmaray'ı kullanan Rengin Arslan izlenimlerini aktardı:

    "Üsküdar istasyonu, bayram yerini görmeye gelmiş gibi neşeli, meraklı, keşfetmeye meraklı insanlarla dolu. 'Boğaz’ın altından' geçmenin heyecanı var. Pek çoğu iş nedeniyle, gerçekten gidecek yeri Avrupa yakasından olduğu için değil, denemek için gelmiş Marmaray istasyonuna. Aralarındaki konuşmalardan bunu anlıyorum. Zaten Yenikapı’ya vardığımızda bunun doğruluğu ortaya çıkıyor. İstasyonun etrafına bir bakıp geri girenlerin sayısı az değil.

    Üsküdar’dan Sirkeci’ye geçmeyi ümit ederken, Yenikapı’ya varmak benim için sürpriz olmadı trene binmeden önce. Çünkü istasyonda sık sık duyuru yapılıyordu. Ancak 'daha iyi hizmet verebilmek için Sirkeci’de durmayacağız' anonsu duruma pek açıklık getirmiyordu. Sirkeci istasyonunun neden kapalı olduğunu sorduğum bir güvenlik görevlisi, 'orada çalışmalar hala sürüyor' diyor.

    Benim konuşmalarına kulak kabarttıklarım ise hayli iyimserdi. Biri sabahki elektrik kesintisini önemsiz bulurken, bir diğeri 'ilk gün daha, olur böyle şeyler' diyordu.

    Belki de istasyonda benden başka kimse az bile olsa tedirgin değildi. 7-8 dakika gibi kısa bir sürede İstanbul’un karşı yakasına geçmek bir an şaşkınlık yaratıyor. Çekilen onca köprü trafiği, vapurların sefer iptalleri derken bir yakadan öbürüne geçmek az çile sayılmaz. 4 dakika inanılamayacak kadar kısa.

    Fakat ne yazık ki Yenikapı’dan Üsküdar’a geçiş o kadar kısa sürmedi. İstasyondaki 20 dakikalık bekleyişimin ardından 'yoğunluk nedeniyle' geç kaldığı duyurulan trenin nasıl bir yoğunluğa takılmış olacağını tahmin etmek mümkün değil elbette.

    30 dakikanın sonunda geldi tren Kazlıçeşme istasyonundan. Ama kalabalığın iyimserliği devam ediyordu. Treni alkışlarla karşılayanların olduğunu da belirtmeliyim.

    Fakat kayıttan yapılan bazı anonsların cümlenin yarısında kesildiği, bitmemişlik havasının hissedildiği istasyonda beni en çok şaşırtan yanımda konuşanlar arasındaki diyalog oldu. Biri arkadaşlarına, trenin 'bir gün Londra’ya gideceğini' söylüyordu ısrarla. Karşısındakiler, bunun sadece sembolik bir anlatım biçimi olduğunu söylemeye çalışsa da ikna olmuyordu. 'Tamam canım, bugün değil ama bir gün Londra’ya gidecek, her yerde öyle diyorlar' yönündeki ısrarlı sözleri bir süre sonra sadece gülümsemeyle karşılanıyordu."

    1 saat 24 dakika önce
    Paylaş
  9.  
     

    2 saat 20 dakika önce - @busra_erdal - Twitter
    Paylaş
  10.  
     

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugünkü konuşmasında Twitter kullanımıyla ilgili “Bu ara güzel şeyler oluyor” yorumunu yaptı ve Twitter’da AKP yandaşları tarafından paylaşılan bu illüstrasyondan bahsetti.

    Erdoğan şunları söyledi: “Ben pek tweetleri falan takip etmem. Bu ara tweetlerde güzel şeyler oluyor. Ecdadımız diyor gemileri karadan yürüttü, AK Parti’de Marmaray’ı denizin altından yürütüyor.”

    2 saat 23 dakika önce
    Paylaş
  11.  
     

    2 saat 31 dakika önce
    Paylaş
  12.  
     

    İhsan Eliaçık "Eğri oturup doğru konuşalım:Asır projesi,30 kanaldan canlı yayın,alayiş,numayiş..Ve ilk günden arıza,hani1hafta olsa neyse,ilk gün yahu." yorumunu yapıyor.

    2 saat 34 dakika önce - ‏@ihsaneliacik - Twitter
    Paylaş
  13.  
     

    Gümüşlük'ten Tugce Gul Baran'ın BBC Türkçe'ye gönderdiği mesaj şöyle:

    ''Hayatlarını kader ve İman gücünün ellerine bırakmayı tercih eden insanlar,her zaman ateistin teknolojisine güvenin derim.Sapla samanı karıştırmamak lazım.
    8,4 milyarlık proje planlaması,inşaatı, elektroniği, mekaniği vs.. 21 yy.dayız iyi kötü homosapiens'ı geçtik daha ileri türe doğru gidiyoruz diyen R.Dawkins var bir taraftan. Tren nazardan bozuldu diyen adamlar var.''

    2 saat 34 dakika önce
    Paylaş
  14.  
     

    Neşet Sarı adlı Twitter kullanıcısı şu yorumu yapmış: "Birileri #marmaray'a çamur atma konusunda, sürekli gerekli kontroller yapılmadı diyor, yurdumda bir anda metro muhendisleri türedi etrafta."

    2 saat 57 dakika önce - @nesetsari - Twitter
    Paylaş
  15.  
     

    Bu arada Ankara’da gün içinde Ankaray seferlerinde aksama meydana geldi. Dikimevi-AŞTİ hattında yolcu taşıyan Ankaray'ın tren setine Emek istasyonu yakınında su arızasını gidermek için çalışma yapan bir iş makinesi çarptı. Seferlere ara verilmesine neden olan olayda Ankaray'ın tren seti hasar gördü. Olay sonrası ara verilen Ankaray seferleri ilerleyen saatlerde yeniden başladı.

    3 saat 4 dakika önce
    Paylaş
  16.  
     

    etre_et_neant adı kullanıcı ise Marmaray'ın ilk gününe ilişkin değerlendirmesinde "İnsana değer verilmemiştir,erken açılışla 'insanlı' deneme sürüşü demektir, riske rağmen PR aracı yapılmıştır" ifadesini kullanıyor.

    3 saat 13 dakika önce - @etre_et_neant - Twitter
    Paylaş
  17.  
     

    3 saat 20 dakika önce
    Paylaş
  18.  
     

    Marmaray hem İstanbul Belediyesi'nin hem de hükümetin kentin toplu taşım sorunlarını çözmek için yaşama geçirdiği kilit projelerden.

    Marmaray'ın internet sitesinde, 1996 ile 2016 arasında toplu taşımada raylı sistemin yüklendiği paydaki artışa ilişkin karşılaştırmalı bir grafik var.

    Kaynak: http://www.marmaray.com.tr/content/photo/grafik.jpg

    3 saat 21 dakika önce
    Paylaş
  19.  
     

    Twitter hesabında Ak Parti Kilis Gençlik Kolları Tanıtım ve Medya Başkanı sıfatı bulunan Mehmet Hanifi Sanlı'nın hesabından yapılan yorum ise şöyle: "AKP Acil düğmesine Basarak #marmaray çapulcular. Kendilerince Bişeylere Seviniyo Manyaklar..."

    3 saat 21 dakika önce - @hanifisanli - Twitter
    Paylaş
  20.  
     

    3 saat 36 dakika önce
    Paylaş
  21.  
     

    Twitter'da Ayse Acar adlı kullanıcı ise "Acil butonu, inecek var düğmesi mi arkadaş? Sistem durmakla kalmıyor çöküyor. Hangi kabloyu nereye bağladınız? Ne saçma açıklamalar" diyor.

    3 saat 37 dakika önce - @ayseacar_ - Twitter
    Paylaş
  22.  
     

    3 saat 52 dakika önce - @AK_p4rti - Twitter
    Paylaş
  23.  
     

    Başbakan Erdoğan da bugün İzmir'de, Marmaray'da yaşanan aksaklıklara değinirken, basına ve sosyal medyaya yüklendi:

    ''Dünden bu yana 15 gün süreyle dedik ki Marmaray ücretsiz çalışacak. Şimdi vatandaş tabii bir Ayrılıkçeşmesi'nden biniyor Kazlıçeşmeye gidiyor, oradan biniyor tekrar Ayrılıkçeşmesi'ne geliyor. Fakat birileri yine daha ilk günden oradaki hassas, çekilmemesi gereken imdat şeyleri var, onu çekiyor. Tabii orada ister istemez maalesef Marmaray'da bir sıkıntı meydana geliyor. Hemen medya hazırlıklılar. Onlar da arkadan geliyor hemen çekimi yapıyor, tweet'ler başlıyor.''

    3 saat 53 dakika önce
     
  24.  
     

     

     

    Marmaray, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün idaresinde ilk seferini dün görkemli açılış töreninden sonra yapmıştı.

    Marmaray'ın ilk yolcuları da, devlet erkanı, Japonya Başbakanı, Somali Cumhurbaşkanı, Romanya Başbakanı olmuşlardı.

    4 saat 5 dakika önce
    Paylaş
  25.  
     

    Bu sabah yaşanan aksaklıklarla ilgili açıklama yapan demiryolları yönetimi, sorunların yolcuların yerli yersiz 'acil durum düğmesine basması' ve yine yolcuların 'git-gel yapmaları'ndan kaynaklandığını savundu.

    4 saat 16 dakika önce
    Paylaş
  26.  
     

    Ne oldu?

    Marmaray'da sabah 08.15 sıralarında elektrik kesintisi yaşandı.

    Kesinti nedeniyle tren rayda kalınca, yolcular rayların kenarından yürüdü. Arızanın giderilmesinin ardından da seferler normale döndü.

    Bu gelişmenin ardından sosyal medyada yoğun bir tartışma başladı.

    Sonra Ulaştırma Bakanlığı ve Devlet Demiryolları'ndan açıklamalar yapıldı.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 10:48

İLGİLİ HABERLER