Asayiş
  • 12.9.2004 01:12

UÇAĞI HAVADA DUMAN KAPLAYINCA YOLCULAR ÇIĞLIK ATMAYA BAŞLADI

Yaz tatili, MNG Havayolları’nın 1052 sefer sayılı İstanbul uçağının yolcuları için iyi bitmedi.

Hostesler, uçağın yolcularından Bülent Köseahmetoğlu (45) ve diğerlerinin ‘ağır yanık kokusu’ uyarılarını dikkate almadı. 16.30’da kalkması gereken uçak, 17.00 sularında güç de olsa havalanabildi. Ancak yolculuk fazla uzun sürmedi. Kalkıştan 35 dakika sonra Antalya Hava Limanı’na zorunlu iniş yapıldı.

Uçağın içinde 50’den fazlası çocuk, mürettebat hariç 168 yolcu bulunuyordu. Ceren ve Özgür Deniz Aydın çifti de tatil için Antalya’yı tercih edenler arasında idi. İstanbul’dan tatil için Antalya’ya gelirken de aynı sefer sayılı uçakla seyahat ettiklerini söyleyen Deniz Aydın, uçaktaki kokuyu o zaman da hissettiğini belirtti. “İstanbul-Antalya seyahatimizde de bu uçakta yoğun bir yanık kokusu vardı. O zaman da söylemiştik. Ama bizi dinlememişlerdi.” Yolculardan Köseahmetoğlu ise hostesleri uyardığını ancak dikkate alınmadığını belirtti. Turgay Basdil de tatil dönüşü eşi ve 6 yaşındaki oğluyla seyahat ediyordu. Basdil, büyük bir faciadan döndüklerini aktardı: “Uçak kalktıktan 5 dakika sonra dumanlar artmaya ve koku daha da ağırlaşmaya başladı. Yangın sirenlerinin ötmesiyle çocukların ağlaması, kadınların çığlıklarına karıştı. Ne olduğunu anlayamadan uçağın denizin üzerinde manevra yaptığını hissettik. Denize o kadar yaklaşmıştık ki, gölgemizi görebiliyorduk.” Mahmut Kurt (27) da zorunlu inişten sonra uzun süre kapıların açılmayarak içeride mahsur bırakıldıklarını anlatarak, “İniş yaptıktan sonra 20 dakikadan daha fazla uçakta bekledik. Sıcak ve duman hem bizi hem çocukları perişan etti. Yaşlılardan birisi kalp krizi geçirdi.” dedi. Yolculardan bazıları hukuki yollara başvuracaklarını dile getirdi. Hava limanında bekletilen yolculara 5 saat sonra sandviç ve kola dağıtıldı.

MNG: Bu tür hadiseler uçuş emniyetini etkilemez

MNG Havayolu yetkilileri, genellikle uçakların arka kısmında bulunan yedek güç kaynağı akülerden duman çıktığını belirterek, dumanın kabin içine yayıldığını, yolcuların da küçük bir panik yaşadığını kaydetti. Yetkililer, “Bu tür hadiseler yaşanabilir, ancak hiçbir şekilde uçuşa mani değildir. Uçağımız uçuşa tekrar hazırlandı, ancak yolcular binmek istemedi. Biz de baş- ka bir uçağı devreye soktuk” şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:54

İLGİLİ HABERLER