Spor
  • 28.11.2012 14:04

UEFA müfettişinden 'F.Bahçe' açıklaması

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nden ihraç edilmesine neden olan eski UEFA Başmüfettişi Pierre Cornu, UEFA’daki görevinden istifasının Fenerbahçe ile alakalı olmadığını söyledi.
Toplantıya katılan Uluslararası Spor Çalışmaları Merkezi Kıdemli Hukuk Müşaviri Pierre Cornu yaptığı konuşmada, “Özellikle Avrupa’da şike ile ilgili son dönemde önemli operasyonlar oldu. Artık bu işin çözülmesi gerekiyor. Önümüzdeki aylarda da bu tür operasyonların olma olasılığı yüksek” dedi.
Toplantıya verilen arada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cornu, Fenerbahçe konusunda yorum yapmaktan kaçındı. UEFA’daki görevinden ayrılmasının Fenerbahçe ile alakalı olmadığını söyleyen Cornu, “Türkiye’deki yargılamalarla ilgili bir şey söylemek istemiyorum, çünkü Türkiye’de değilim. İnsanlar istediğini düşünebilir, bu konuda yorum yapmayacağım” şeklinde konuştu.
UEFA Hukuk Bölümü yetkilisi Graham Peaker ise, toplantıda yaptığı sunumda başarı ile yürütülen şike soruşturmaları arasında Fenerbahçe’nin dosyasını da gösterdi. UEFA’nın şike konusunda sıfır tolerans ile hareket ettiğini söyleyen Peaker, “Buna çok önem veriyoruz. Son günlerde başarılı disiplin dosyaları var. Bunlar Olimpiyakos ve Fenerbahçe dosyaları” dedi.
Peaker, gazetecilerin soruları karşısında Fenerbahçe ile ilgili yorum yapmayacağını söyledi.

 

İHA

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 10:51

İLGİLİ HABERLER