Gündem
  • 30.1.2007 17:36

UNAKITAN KENDİNİ KEDİYE BENZETEN BAYKAL'A KIZDI

ANKARA - Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, Bakanlığı ve kendisi ile ilgili eleştirilerine, "Benim yaptığım işler ortada, huzur içindeyim, alnım ak" yanıtını verdi.
     Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Unakıtan, Tekel ve Halkbank'ın özelleştirilmesi konusundaki bir soru üzerine, Tekel için henüz net bir karar verilmediğini belirtti. Unakıtan, Halkbank'ın özelleştirilmesi konusunun da henüz netleşmediğini, ancak bu konuda yakında bir açıklama yapılacağını vurguladı.
     Maliye Bakanı, devlet görevlileri, siyasiler, iş adamları ve gazetecilerin Gelir İdaresi Bilgi İşlem Merkezine girilerek, usulsüz sorgulanmasıyla ilgili bir soru üzerine de, bu konudaki soruşturmanın normal seyrinde devam ettiğini belirtti.
     Unakıtan, "Hele bir soruşturma yapılsın. Her şey netleşsin, açığa çıksın. Soruşturma neticelerini en detayına kadar kamuoyu ile paylaşacağız" diye konuştu.
     Unakıtan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın "Maliye Bakanlığı çığırından çıkmıştır. Ciğer kediye teslim edilmiştir" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine de, şunları söyledi:
     ''Onlar sürekli alışkanlık haline getirdiler, bana karşı tavırlarını. Kendileri değerlendirsin. Benim yaptığım işler ortada. Huzur içindeyim, alnım ak. Her şeyi gayet iyi bir şekilde devam ettiriyoruz.
     Bütçe nerelerdeydi, nerelere geldi? Bütçe açıklarına bir baksınlar bakalım. Biz, hükümet olarak gelmeden önce nerelerdeydi, şimdi nerelerde? Ona bir baksınlar. Maliye Bakanlığını ona göre herkes değerlendirsin.''
     Baykal'ın Al Baraka Türk'e arsa satışı ile ilgili iddialarının sorulması üzerine de Unakıtan, kendisinin Baykal'ın söylediği gibi Al Baraka Türk'de Genel Müdür olarak çalışmadığını ifade etti. Unakıtan, ''Ne dedi, bilmiyorum. Biz, ne yaptıysak, kanunlara, nizamlara uygun olarak yaptık'' açıklamasında bulundu. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:29

İLGİLİ HABERLER