Gündem
  • 30.1.2007 17:17

BAYKAL: "CİĞER, KEDİYE TESLİM EDİLMİŞTİR"

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Maliye Bakanlığının, hiçbir dönemde bu kadar çığırından çıkmadığını iddia ederek, ''Ciğer, kediye teslim edilmiştir. Önce senin yakana yapışılmasına izin ver, kaldır dokunulmazlığını, mahkemede hesap soralım sana'' dedi.
     Baykal, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, son günlerde CHP'nin çabalarıyla önemli hukuki sonuçlar alındığını söyledi. Bunlardan birinin, köprü ve otoyol araç geçiş ücretlerine yapılan zammın iptali amacıyla açılan davada yürütmeyi durdurma kararı olduğunu belirten Baykal, kararın gerekçesinde iktidara çok önemli bir ders verildiğini kaydetti. Baykal, kamu hizmetlerinde haksız kazanç arayışına kalkmanın, kabul edilemez olduğunu vurguladı.
     ''Türkiye Cumhuriyeti'nde Maliye Bakanlığı, tarihinin hiçbir noktasında olmadığı kadar hukuka, kurallara, Maliye sorumluluğunun gereğini taşımaya özen göstermeyen bir noktaya gelmiştir'' görüşünü savunan Baykal, Cumhurbaşkanın mal varlığının araştırsan ne, araştırmasan ne. 'Araştıranların yakasına yapışıyormuş.' Sen onu araştıranların yakasına yapışacaksan yapış, elbette yap. Ama önce senin yakana yapışılmasına izin ver, kaldır dokunulmazlığını gel şu Meclise" diye konuştu.
     Kuzey Irak'taki gelişmelere işaret eden Baykal, Türkiye'nin, Habur'dan Kuzey Irak'a petrol, petrol ürünleri, gıda, sağlık malzemesi sevkıyatı yaptığını hatırlattı.
     İki ülke başbakanlarının bir araya gelmesinin ardından bu olayların yaşandığını belirten Baykal, Türkiye'nin atlatıldığını, aldatıldığını, oyalandığını öne sürdü. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:29

İLGİLİ HABERLER