Gündem
  • 3.5.2007 20:01

ZEKİ SEZER: "BAYKAL'I SAMİMİ BULMAK İSTERİM"

ANKARA - DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı ''samimi bulmak istediğini'' ifade ederek, ''Çünkü bu aşamada, hiçbirimizin samimiyetsiz olmaya, kendi durumunu düşünmeye hakkı yok'' dedi.
     Sezer, gazetecilerin, Baykal'ın birleşme çağrısının ardından bugün yaptıkları yazılı açıklamaya ilişkin sorularını yanıtladı.
     Zeki Sezer, mutlaka birlikte seçime gidilmesine ilişkin bir yazılı açıklama yaptıklarını ifade ederek, ''Çünkü Türkiye büyük tehdit altında. Cumhuriyetimiz tehdit altında. Laik demokrasimiz tehdit altında. Ulusal birliğimiz tehdit altında. Öyleyse Cumhuriyet'ten yana, ulusal birlikten yana olan güçlerin, siyasi partilerin ayrı ayrı seçime girmesi değil, birlikte seçime girmesi gerekir'' diye konuştu.
     Baykal'ın dün, Bülent Ecevit ile ilgili çok güzel sözler söylediğini ve DSP ile birleşmek istediklerini ifade ettiğini kaydeden Sezer, ''Bunu da tabii hiçbir zaman yanyana gelip konuşamadık ama o arada Sayın Ecevit'in kurduğu DSP, yani Ecevit için güzel sözler söyledi. Ecevit'in kurduğu DSP'yi 'kapatın' anlamına gelebilecek şeyler vardı diye düşünüyorum. Umarım bu değişecek'' diye konuştu.
     Sezer, açıklamada da kapatmanın dışında her türlü formüle ve özveriye açık olduklarını ifade ettiklerini belirterek, ''Solun cumhuriyete, cumhuriyetin değerlerine, birliğe bağlı diğer kesimlerin de bu güçlü birliğinin içinde yer almasında büyük yarar gördüğümüzü, bu konuda çalışmalar yaptığımızı ifade eden bir açıklama'' dedi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:32

İLGİLİ HABERLER