Gündem
  • 8.11.2012 12:52

18 yaşında vekil olmak isteyen gençler platform kurdu

MEHMET BARLAS
AYDIN (İHA) - Aydın Gençler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydemir, seçilme yaşının 18’e çekilmesi ve bu amaca yönelik kurulmuş olan “Vekilolursak.biz” platformu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Son bir yıldır yeni Anayasa yapılması ile ilgili olarak toplumun çeşitli kesimlerinin ve sivil toplum örgütlerinin görüşlerinin alındığını ve yeni bir Anayasa yapılmadan önce gençlerin beklentilerinin karşılanmaya başladığını belirten Mehmet Aydemir “Yaklaşık bir yıldır süre gelen Anayasa toplantılarında gençlerin sorunlarının masaya yatırdık, çalıştaylarda görüşlerimizi ifade ettik, beklentilerimiz konusunda sonuç bildirgeleri hazırladık. Mart Ayı’nda Ankara’da düzenlenen ve TBBM Başkanı Sayın Cemil Çiçek ve Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Suat Kılıç’ın da teşrifleri ile onurlandırdığı Genç Anayasa Çalıştayı’nda seçilme yaşının 18’e çekilmesi konusunda önemli girişimlerde bulunduk. Bugün gelinen noktada görüyoruz ki; artık ülkemizde sindirilmiş, belli bir kalıba sıkıştırılmaya çalışılan gençler yok. Düşünce ve düşünme yetilerinin köküne kibrit suyu dökülerek depolitize edilmeye çalışılan gençler yok. Bugün artık ülkede düşünen, fikir üreten, sanatla uğraşan Aydın Gençler var. Bugün bu ülkede ideolojilerden uzaklaştırılmış gençler yok, bizatihi bu temel değerler üzerine benliklerini inşa eden gençler var. Biz de seçilme yaşının 18’e çekilmesi ile ilgili olarak farkındalık oluşturma amacı ile ‘vekilolursak.biz platformunu kurduk. Türkiye’de yaklaşık 30’a yakın gençlik kuruluşu bu platforma ortak oldu. Aydın Gençler Derneği olarak bu platformun Aydın’daki çalışmalarını biz koordine ediyoruz” şeklinde konuştu.
Gençleri Yeni Anayasa yapımı konusunda inisiyatif almaya davet eden Aydemir, tüm gençleri “www.vekilolursak.biz” adresine girerek bu projeye destek olmaya davet etti. Platform çalışmalarına destek veren gençlik derneği sayısının bugün 40’a yaklaştığını anımsatan Aydemir, gençlik derneklerinin platforma destek vermeye devam ettiğini sözlerine ekledi.
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:20

İLGİLİ HABERLER